Sommerfrisk epledrøm

La deg friste av en lekker cocktail med friskt eple og herlig cognac i sommervarmen.
Redaksjonen
29 Mai 2009 - 13:00
Friske, kalde drinker er perfekte i sommervarmen, men det er viktig at de har god syre og virker leskende.
 
 Denne uken er bruker vi et brennevin som flere forbinder med peiskos, eller som en avec etter et bedre middag. Det er selvfølgelig cognac vi snakker om.
 
Her kan du se Apéritifs store test av cognac VSOP
 
Vi nordmenn elsker cognac, og bartendere over hele verden lager de lekreste cocktailer med utgangspunkt i cognac.
 
De siste årene har vi fått en rekke cognacer som ikke er tilsatt farge eller smaksemner, såkalte cognac brut, som er hva vi har benyttet her.
 
Det er Amund Arnesen på baren Dr. Jekylls i Oslo som har laget sin versjon på den klassiske cocktailen Brandy Alexander.
 
Denne drinken har en deilig eplesmak, og ved å legge kremen som et lokk på toppen av drinken får du virkelig frem alle de deilige smakene i cocktailen.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god Pinse!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase .

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Apple Alexander drinkoppskrift

Apple Alexander drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplet, kutt det i biter og ha det i en shaker.
  2. Tilsett cognac og kakaolikør og knus sammen med en morter eller en stor skje.
  3. Ha i en neve isbiter og rør rundt slik at blandingen blir iskald.
  4. Sil gjennom en finmasket sil over i et kaldt cocktailglass.
  5. Rist eller pisk kremføte til en tyktflytende krem og legg dette som et lokk over drinken ved å la kremen gli langsomt over baksiden av en skje slik at den ikke blander seg med drinken.
  6. Riv et lite dryss av muskatnøtt over kremen.
 En ny vri som tilfører friske og fruktige dimensjoner til en populær klassiker.
 
Råvarer:
 

Sendt inn av Amund Arnesen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til
Dagens rett

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til

Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lad opp med en påskedrink som setter spor
Ukens drink

Lad opp med en påskedrink som setter spor

Om ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bypåske? Ta en fascinerende reise tilbake til middelalderens kjøkken

Historisk Museum i Oslo har en liten, men veldig interessant utstilling om da byens matkultur ble påvirket utenfra.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til
Dagens rett

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til

Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hva gjør en kaffe til en påskekaffe?

Påske er høytid for det søte, og til det hører det med en god kopp kaffe. Men hva er det egentlig som gjør en kaffe til en påskekaffe?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lad opp med en påskedrink som setter spor
Ukens drink

Lad opp med en påskedrink som setter spor

Om ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her