Matkurs og vinkurs

Vinsmaking  23. august i Oslo

Smak toppviner fra Chablis, blant annet en magnum og hele tre 1. cru-viner, og opplev hvor godt de lagrer
Foto: (MarkSwallow)

Smak toppviner fra Chablis, blant annet en magnum og hele tre 1. cru-viner, og opplev hvor godt de lagrer

Denne spennende smakingen blir virkelig lærerik og ikke minst smaksrik. Her får du oppleve 10 viner på forskjellige Chablis-nivåer og ulike årganger.
28 Juni 2021 - 14:07

Denne kvelden åpner vi dørene til en meget spennende smaking. Et av Chablis aller mest spennende vinhus, nemlig Domaine Jean-Marc Brocard, presenterer10 deilige viner.

Denne kvelden får du smake et stort utvalg av deres viner. Det blir blant annet Brocard Saint Claire Villes Vigne i magnum, og ikke minst samme vin i 2012-årgang, slik at du selv får oppleve den fantastiske lagringsdyktigheten til denne vinen. I tillegg får du smake hele tre 1.cru-viner deriblant Brocard Montée de Tonnerre Chablis 1. Cru, med andre ord Chablis på noe av sitt aller beste. 

Hesten Basil_20210628140102.jpg [320.07 KB]
Her kan du se hva Apéritif mener om Domaine Jean-Marc Brocard sine viner

Mange forbinder Chablis med sol og sommer, men dette er konsentrerte og lekre viner som kan nytes året rundt. Med tanke på at sjømaten er på sitt aller beste midt på vinteren, gjør også dette Chablis til en spesielt godt egnet vin på vinterstid.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Selv om den velrenommerte vinmakeren Jean-Marc Brocard ble født inn i en familie med bønder, var det hans fars drøm at han skulle bli ingeniør. Heldigvis ble det ikke sånn, og da han traff sin kone, begynte han karrieren sin på svigerfamiliens vingård i Saint-Bris-le-Vineux. i 1973 plantet han sine første vinranker i Préhy, og dette ble starten på det vi dag kjenner som Domaine Jean-Marc Brocard. 

Les mer om Domaine Jean-Marc Brocard her

DOMAINE - EGLISE (2)_20210628140302.jpg [145.69 KB]

Det var Jean-Marc sin læremester Louis Petit, en vinmaker som var kjent for å leve i pakt med naturen, som inspirerte han til å drive bærekraftig. "Look, be quiet and learn" sa Louis til Jean-Marc for at han skulle forstå det vi kaller for "terroir".

Jean-Marc sees på i dag som en pioner innenfor biodynamisk vinifikasjon i Frankrike, og da spesielt Burgund og Chablis. Han startet allerede i 1997 med 11 hektar som både var biodynamisk og økologisk. I dag er nesten alle vinmarkene deres driftet enten biodynamisk eller økologisk, med mål om å en dag få alt dit. I dag er det far Jean-Marc og hans sønn Julien som drifter gården sammen. Brocard familien er etablert seg som et av Chablis aller beste vinhus.

Unn deg selv denne eksklusive smakingen av toppviner fra er av verdens mest berømte vinområder. 

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du abonnerer her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.


Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter myndighetenes krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her