Mat
Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat får selv gutter med angst for grøntfor til å smatte anerkjennende. Prøv denne oppskriften.
08 August 2014 - 09:49

Inviterer gode venner på skikkelig kylling. Godt kyllingkjøtt tar tid og krever større ressurser å få frem, derfor koster kyllingen fra eksempelvis Holte mer - og er vel verdt det. Du blir hva du spiser, så det kan være på sin plass å gi dette sannhetsordet en tanke når du skal handle mat.

Californisk eller italiensk?

For god (les sentvoksende stor) kylling er en fest verd. Denne retten er inspirert av en klassiker fra Zuni Café i San Fransisco, og hva er vel ikke mer naturlig enn å servere den med en californisk vin. Panamera Cuvée California 2011 (90854) er en typisk representant for Californias røde viner i dette prisleiet, meget sødmefylt og myk med modne bæraromaer og en touch av fat som gir vinen litt ekstra tyngde i møte med maten.

Se omtalen av andre rødviner fra California i pollista

Salaten og det lyse relativt magre kjøttet (fettet smelter i stor grad under steikingen) tåler ingen skarpe kanter i form av tørre tanniner, men tar vel i mot en del friskhet og bærpreg i vinen. Det finner vi i rikt monn i italienske Streken Lazio Rosso 2013 (7471) som er som skapt for upretensiøs mat, akkurat slik den serveres i Lazio der vinen kommer fra, fylket som også inkluderer Roma, og da skjønner du resten selv. I hvert fall når du ser flaskens etikett. En enkel, men svært innsmigrende og myk vin som kommer til å sjarmere også vennefestens maskuline innslag.

Hva med en bloody mary?

Hvis denne delen av selskapet foretrekker mer hår på brøstet - i denne sammenhengen betyr det større fasthet, men særlig uttalt fatpreg - gjør spanske LZ Rioja 2013 (48717) en god jobb.

Marques du Murrieta Capellanía 2009 (11600)er også spansk, men en hvitvin med mye fatpreg er ikke for nybegynneren. Symbiosen av det eksotiske trepreget og den modne frukten i retning frisk og tørket mango og annen tropisk frukt er likevel en stor opplevelse. Den har dessuten svært gode syrer som renser godt opp. En skikkelig kul vin.

Kult, om enn litt uvanlig drikkefølge er også en bloody mary. Vi har selvsagt en god oppskrift å foreslå.

Ønsker du å bestille noen av drikkeforslagene trykker du bare på produktnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Bloody Mary

Bloody Mary

Fremgangsmåte

Til denne drinken brukes metoden «throwing» som betyr at du heller væsken fra én shaker til en annen.

Fyll ingrediensene i en shaker med is og hell over i en annen. Gjenta et par ganger.

Fukt kanten av glasset med litt sitronsaft og dypp det i sellerisalt.

Rødvins-shrub lages av 4 deler rødvinseddik til 1 del sukker. Smak til med litt frisk finhakket timian, selleri, sitronskall, sjalottløk, basilikum og svart pepper.

Putt alle ingredienser i en bolle, forsegl den og legg den på kjøl en ukes tid.

Ta den ut, sil bort alt foruten væsken og den er klar til bruk.

Michelada-saus finnes i ulike versjoner. Finn din personlige favoritt på nettet eller i butikken og bruk også krydder du selv liker i din versjon av Bloody Mary.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Chris Grøntvedt

Vurder oppskriften

Kylling med brød- og maissalat

Kylling med brød- og maissalat

Fremgangsmåte

Løsne lett på skinnet på kyllinglårene og dytt en kvist av hver urt innunder. Gni inn kyllinglårene med salt og pepper. La hvile mens du går i gang med brødsalaten.

Del brødet i tykke skiver. Fordel utover en bakeplate og pensle med olje. Stek i ovnen (varmluft) ved 225 grader til det er gyllent, snu og stek på andre siden. Avkjøl lett og riv brødet i mindre biter og ha i en bolle. Olivenolje med eddik, salt og pepper og hell halvparten over brødet. Bland godt. La tomatene trekke i vin og vann.

Klargjør maiskolbene. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok maiskolbene i 6minutter.
Avkjøl og skjær frøene fra kolben.

Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne og bland med brødet. Varm 1 ss olje i stekepannen og stek hvitløk og vårløk til alt er mykt. Hell over brødet og bland godt. Hell væsken av de soltørkete tomatene og bland med brødet. Ha i vann og smak til med salt.

Overfør til en ildfast form. Dekk med folie og sett i ovnen de siste 10 minuttene kyllinglårene steker.

Legg kyllinglårene i en ildfast form. Stek i 30 minutter ved 225 grader. Snu og stek videre i 15 minutter. Snu en gang til og stek i 10 minutter.

La brødblandingen stå i ytterligere 5 minutter når kyllingen tas ut av ovnen. Legg kyllinglårene på et fat. Ta vare på sjyen (men ikke fettet) i pannen kyllinglårene lå i. Kok ut pannen med litt vann, eventuelt reduser og sil til slutt sjyen over brødblandingen. Ha i resten av eddik- og oljeblandingen og vend til slutt inn frisé- og rucculasalat samt grønne bønner som er kokt i lettsaltet vann i 2-3 minutter.

Fordel salaten på tallerkener med et kyllinglår til hver.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her