Kylling med brød- og maissalat
Foto: Astrid Hals

Kylling med brød- og maissalat

Fremgangsmåte

Løsne lett på skinnet på kyllinglårene og dytt en kvist av hver urt innunder. Gni inn kyllinglårene med salt og pepper. La hvile mens du går i gang med brødsalaten.

Del brødet i tykke skiver. Fordel utover en bakeplate og pensle med olje. Stek i ovnen (varmluft) ved 225 grader til det er gyllent, snu og stek på andre siden. Avkjøl lett og riv brødet i mindre biter og ha i en bolle. Olivenolje med eddik, salt og pepper og hell halvparten over brødet. Bland godt. La tomatene trekke i vin og vann.

Klargjør maiskolbene. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok maiskolbene i 6minutter.
Avkjøl og skjær frøene fra kolben.

Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne og bland med brødet. Varm 1 ss olje i stekepannen og stek hvitløk og vårløk til alt er mykt. Hell over brødet og bland godt. Hell væsken av de soltørkete tomatene og bland med brødet. Ha i vann og smak til med salt.

Overfør til en ildfast form. Dekk med folie og sett i ovnen de siste 10 minuttene kyllinglårene steker.

Legg kyllinglårene i en ildfast form. Stek i 30 minutter ved 225 grader. Snu og stek videre i 15 minutter. Snu en gang til og stek i 10 minutter.

La brødblandingen stå i ytterligere 5 minutter når kyllingen tas ut av ovnen. Legg kyllinglårene på et fat. Ta vare på sjyen (men ikke fettet) i pannen kyllinglårene lå i. Kok ut pannen med litt vann, eventuelt reduser og sil til slutt sjyen over brødblandingen. Ha i resten av eddik- og oljeblandingen og vend til slutt inn frisé- og rucculasalat samt grønne bønner som er kokt i lettsaltet vann i 2-3 minutter.

Fordel salaten på tallerkener med et kyllinglår til hver.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her