Kylling med brød- og maissalat
Foto: Astrid Hals

Kylling med brød- og maissalat

Fremgangsmåte

Løsne lett på skinnet på kyllinglårene og dytt en kvist av hver urt innunder. Gni inn kyllinglårene med salt og pepper. La hvile mens du går i gang med brødsalaten.

Del brødet i tykke skiver. Fordel utover en bakeplate og pensle med olje. Stek i ovnen (varmluft) ved 225 grader til det er gyllent, snu og stek på andre siden. Avkjøl lett og riv brødet i mindre biter og ha i en bolle. Olivenolje med eddik, salt og pepper og hell halvparten over brødet. Bland godt. La tomatene trekke i vin og vann.

Klargjør maiskolbene. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok maiskolbene i 6minutter.
Avkjøl og skjær frøene fra kolben.

Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne og bland med brødet. Varm 1 ss olje i stekepannen og stek hvitløk og vårløk til alt er mykt. Hell over brødet og bland godt. Hell væsken av de soltørkete tomatene og bland med brødet. Ha i vann og smak til med salt.

Overfør til en ildfast form. Dekk med folie og sett i ovnen de siste 10 minuttene kyllinglårene steker.

Legg kyllinglårene i en ildfast form. Stek i 30 minutter ved 225 grader. Snu og stek videre i 15 minutter. Snu en gang til og stek i 10 minutter.

La brødblandingen stå i ytterligere 5 minutter når kyllingen tas ut av ovnen. Legg kyllinglårene på et fat. Ta vare på sjyen (men ikke fettet) i pannen kyllinglårene lå i. Kok ut pannen med litt vann, eventuelt reduser og sil til slutt sjyen over brødblandingen. Ha i resten av eddik- og oljeblandingen og vend til slutt inn frisé- og rucculasalat samt grønne bønner som er kokt i lettsaltet vann i 2-3 minutter.

Fordel salaten på tallerkener med et kyllinglår til hver.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her