Oppskrifter julekaker
Biscotti en klassisk italienske kjeks eller tørr kake
Fremgangsmåte
- Hakk mandler og aprikoser grovt.
- Skjær smøret i tynne skiver. Rør smør og sukker luftig i en skål. Tilsett 1 egg av gangen.
- Tilsett de øvrige ingrediensene. Bland alt sammen til en deig.
- Form tre stenger på en bakeplate med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader.
- Skjær stengene i ca. 3 cm store stykker. La dem stå sammen, og stek stengene ved 200 grader i 8 minutter til.
Oppbevar biscottiene i en lufttett kakeboks.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Brownies med sjokoladeglasur
Fremgangsmåte
- Smelt smøret sammen med sjokoladen i en gryte og la det avkjøles.
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland mel, kakao og nøtter sammen og bland det forsiktig i eggedosisen.
- Bland inn den avkjølte sjokoladeblandingen.
- Hell deigen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm) og bak den midt i ovnen i ca 35 minutter på 175 grader.
- Avkjøl kaken, og skjær den i firkanter.
- Smelt 250 fram sjokolade over et vannbad, og dypp kakene i sjokoladen.
- La dem tørke på en rist. Pynt gjerne med nøtter.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Gaffelkaker
Fremgangsmåte
- Bland mel, sukker, smør i små terninger og egget til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- Bland gjerne deigen med ½ til 1 dl finhakkede rosiner.
- Trill deigen til små kuler. Legg dem på en smurt plate.
- Trykk kakene ned med en gaffel, slik at de får et inn mønster.
- Smør kakene med litt smeltet smør, og strø over med perlesukker.
- Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Havremakroner
Fremgangsmåte
- Rør smør og sukker hvitt.
- Bland i melk og mel blandet krydder og hornsalt.
- Ha i havregrynene til lutt.
- Sett deigen med to teskjeer på smurte plater.
- Stek kakene gylne ved 180 grader.
- Avkjøles på rist.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Konjakksnitter
Fremgangsmåte
- Bland mel, sukker, smør i små terninger og egget til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- Bland inn konjakken.
- Trill deigen til tommelfingertykke pølser.
- Skjær pølsene i små kaker.
- Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Sjokoladekjeks med marsipan
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 190 grader. Smør to stekebrett.
- Rør smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsett egget og pisk blandingen sammen. Sikt mel og kakao i røren. Bland deigen sammen med en treskje, og deretter med rene hender. Elt sammen til en løs deig.
- Kjevle ut ca halvparten av deigen på en lett melstrødd arbeidsplate. Tykkelsen skal være ca 5 mm. (Tenk pepperkaker)
- Bruk en 5 cm stor utstikker. Et lite glass kan også gjøre nytten. Stikk ut rundinger og kjevle ut deigen etter behov inntil du har ca 36 rundinger.
- Del marsipanen i 36 like store biter, Trill marsipanbitene til kuler, trykk dem lett flate og legg èn på hver deigrunding.
- Kjevl ut resten av deigen, stikk ut flere rundinger og legg dem på marsipanen. Trykk deigen godt langs kanten.
- Stek småkakene i ca 10 minutter eller inntil de har hevet seg og begynner å sprekke i overflaten. Avkjøles på stekebrettet i noen minutter og avkjøles videre på rist.
- Smelt sjokoladen over vannbad. Ha den i en sprøytepose, og sprøyt raskt et mønster på kakene.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Sjokoladetrøffel
Fremgangsmåte
- Sjokoladen hakkes fint og legges i en skål sammen med melis.
- Kok opp kremfløten i en kjele, og hell fløten over sjokoladen. Den skal helles forsiktig ned i midten mens det røres i små bevegelser i midten. For raske bevegelser vil avkjøle sjokoladen, og røren vil klumpe seg.
- Tilsett kaffe, eller annen smak etter ønske, og bland alt forsiktig sammen.
- Avkjøl røren i kjøleskapet. Etter noen timer kan massen formes til små kuler, og disse kan overtrekkes med sjokolade og/eller trilles i kakaopulver. Disse er også rullet som små stenger og trillet i mandel.
- Oppbevar og server dem kjølige
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
Mandelflarn
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 grader.
- Smelt smøret før du rører inn sukkeret og varmer opp til kokepunktet.
- Avkjøl blandingen litt før du rører inn mandler, fløte, glucose og hvetemel.
- Sett kakene på plate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per mandelflarn. Husk å beregne god plass, for kakene flyter svært ut.
- Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl de varme kakene litt før de tas av platen.
Tips: Dersom du ønsker en form på dem, kan du bøye dem over et kjevle eller kopp mens de fortsatt er litt lunkne. Da blir det fine "skåler" som kan fylles med vispet bær og krem eller iskrem.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig