Angelucci Leonate Pecorino Colline Pescaresi 2014 har masse karakter og skiller seg derfor positivt fra mange av vinene i sin prisklasse. Her får du både mineralkarakter, parfymert frukt og god fylde for en rimelig penge.
Den er dessuten laget av en drue som for ikke lenge siden var i ferd med å forsvinne fra Sør-Italias hardt pressete vinmarker. Heldigvis har flere produsenter tatt grep for å stoppe denne farlige utviklingen – biomangfold er lykkeligvis på moten i Italia, mye takket være SlowFood, bevegelsen som har gjort en kjempeinnsats for å ta vare på ikke bare Italias, men også hele verdens gastronomiske historie.
Derfor kan vi ha glede av viner laget av pecorino. En drue som ikke er skapt for moderne vinindustri som fordrer høyt utbytte og ukomplisert atferd. Pecorino er lavtytende og har sine nykker. Derfor blir det også god vin av den.
Her er en annen velkjent produsent som lager god vin av samme drue
Angelucci som produsenten med tilhold i Abruzzo heter, sørger for at den får ekstra mye karakter ved å lage drueskallene være med i 18 timer før gjæringen starter (og druene presses), såkalt kaldmaserasjon. I tillegg ligger vinen på bunnfallet etter gjæringen i fem måneder før flasketapping.
Det finnes mange flere pecorinoviner i salg på polet
Denne familiedrevne vingården nøyer seg ikke med å satse på pecorino, men også en annen nesten utryddet drue som heter moscatello di castiglione. Familien var involvert i den tiårige prosessen med å få den godkjent, og i 2003 var det klart for å lage vin av denne druen som det finnes skriftlige kilder om tilbake til 1700-tallet da den var en viktig inntektskilde i området.
På samme måte som pecorino bærer moscatello lite frukt og derfor ikke overlevde etterkrigstidens jakt på større volum. Angelucci lager faktisk fire viner av denne sjeldne druen, inkludert en halvtørr og en (søt) musserende utgave.