Når du kjøper et helt fenalår, og ikke bruker opp alt med en gang, kan du med fordel spare resten til senere.
Du kan lage de lekreste retter med fenalår - har du for eksempel prøvd å bake fenalår?
Lekre oppskrifter på fenalår finner du her
Papir, ikke plast
Husk å pakke det inn i matpapir eller aluminiumsfolie og ikke plast, for ellers kan det mugne når du oppbevarer det i kjøleskap.
Ønsker du å henge fenalåret på en krok i taket er det viktig å beskytte det mot fluer med en skinkepose som er laget av flortynt bomullsstoff.
Pass imidlertid på at posen ikke ligger inntil fenalåret, for da kan fluer legge egg gjennom stoffet. For å spile ut posen, kan du sy en løpegang rundt midten, eller sy en rad med hemper utenpå. Gjennom løpegangen eller hempene trer du en ståltråd.
Smør med matolje
For at låret ikke skal tørke for mye, kan du smøre det inn med matolje før du henger det i posen.
Det å skjære fenalår er en egen kunst, og her får du gode tips til hvordan du gjør det: