Kake
Slik lager du luftige vafler

Slik lager du luftige vafler

Her får du en oppskrift som avslører hemmeligheten bak virkelig luftige og proffe vafler.
03 Oktober 2013 - 06:10

Jeg tror nesten hver eneste familie i Norge har sin egen variant av vafler. Noen har kardemomme i andre litt kanel. Min mamma bruker fløte eller rømme i for å få saftige og gode vafler.

Her er det mange fristende oppskrift på vafler

Jeg hadde en samtale med Knut Hammeren som er coach for bakerlandslaget i forrige uke og han påpekte viktigheten å spørre seg selv «hva er det som skjer».

Spør deg selv

Med dette mente han at den bakeglade oftere bør spørre seg selv hva som skjer i deigen eller i røren når vi har i de forskjellige ingrediensene i - og ikke minst hva vil vi oppnå?

Selv hadde jeg ikke tenkt så mye på akkurat dette, men det er jo nokså logisk at det er en grunn for at vi for eksempel i denne oppskriften skiller eggehviter og plommer. Hva vil vi oppnå?

Jeg vil ha luftige vafler! Vafler som er store og som ikke faller sammen. Dette får du ved å skille eggene og stivpiske eggehvitene og røre disse forsiktig i helt til slutt. 

TIPS: Har du en favoritt oppskrift på pannekaker? Prøv å gjør det samme med eggene der. Slik får du virkelig luftige pannekaker. Se flere kokketips

 

Luftige vafler

Luftige vafler

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel i en bolle.
  2. Smelt smøret og ha i melk og vann.
  3. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha dette så i bollen med røren.
  4. Rør dette godt sammen.
  5. Her er det veldig lurt å bruke en stavmikser.
  6. Pisk eggehviten og bland inn dette til slutt.
  7. La røren hvile en time.

Stek så vaflene og server med krem og bær.

TIPS: Har du en favorittoppskrift på pannekaker? Prøv å gjør det samme med eggene der. Slik får du virkelig luftige pannekaker.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her