Gravlaks i butterdeig

Slik lager du festmiddag på 30 minutter
Foto: (Lena_Zajchikova)

Slik lager du festmiddag på 30 minutter

Alt som bakes inn i butterdeig er skikkelig retro, men fortsatt veldig godt. Her er det brukt gravlaks, men fersk laks fungerer like godt.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2019 - 02:00

De færreste tar seg bryderiet med å lage butterdeigen selv, særlig nå som den finnes i både fryst og fersk form i butikken. Dermed blir det også lettere å lage en slik retro-festrett som denne på en tirsdag. 

Du kan godt droppe sausen og bare servere den med rømme tilsmakt med litt salt, pepper og sitron.

Se alt det andre du kan lage med butterdeig

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Gravlaks i butterdeig

Gravlaks i butterdeig

Fremgangsmåte

Kjevle ut butterdeigen til fire firkanter, skjær ut fire stykker av fileten og ta av skinnet, legg spinat i bunn oppå butterdeigen, like stort som laksestykket, hakk rødløken i smått, strø over spinaten, legg gravlaksen oppå og pakk i hop. Form den til en fisk eller bare som en firkant, lim kantene med ett vispet egg og press sammen med en gaffel, Stek dette i 20 min. på 200 grader, rett før servering.

Kok opp creme fraichen med fløten og sherryen, smuldre oppi buljongterningen.

Tips:
I stedet for buljongterning, kan du bruke 1 dl fiskekraft.

La dette småkoke i 5 min under omrøring til det gjenstår 1 dl. Ta av platen og pisk inn smør i sausen. Smakt til med evt salt og (hvit) pepper.

Tips:
Er det forsommeren og nypotetene er kommet, er det veldig godt til. Kjøp litt nye grønnsaker og bruk hva du vil til, gulrøtter, brokkoli, kokt purre, alt av nye grønnsaker er godt til. Lager du det på vinteren ville jeg brukt mandelpoteter til. Dette smaker ordentlig godt.

Sendt inn av Cecilie Berg Jansson

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her