For stekt polenta er utrolig godt som tilbehør. Til det meste - også alene. Så når du først er i gang, lag en solid porsjon, så har du til middag også senere i uka.
Dagens rett
Foto: (Ana del Castillo)
Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.
15 April 2024 - 23:00
Skinnstekt torsk med salsa verde og polenta
Fremgangsmåte
- Salsa verde: Kjør ingrediensene til salsaen i en foodprosessor til en grov masse.
- Polenta: Kok opp kyllingbuljong med salt og smør i en kjele.
- Tilsett polentagryn. Rør godt. La småkoke i ca. 25 minutter med lokk. Rør ofte.
- Tilsett parmesanost og rør godt inn. Smak til med salt og pepper.
- Ha polentaen i en rund eller firkantet form, slik at høyden på polentaen blir ca. 2 cm.
- Avkjøl og skjær i ønsket form og størrelse.
- Stek polentaen i en middels varm panne i litt olivenolje til den er gyllen brun.
- Torsk: Skrap fiskefileten fri for skjell og del den i porsjonsbiter. Dryss over salt og pepper.
- Stek fisken på middels varme i olje med skinnsiden ned i ca. 4 minutter.
- Ta den av varmen og la den hvile med skinnsiden opp.
- Sopp og løk: Stek sopp og løk i samme panne, dryss over salt og pepper.
- Server fisken med polenta, sopp og løk samt salsa verde.
Her finner du mage deilige retter med torsk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå