Hjerteskjell er en eksklusiv råvare. Så selv om den gir både delikate små munnfuller og kraft til denne gryten, kan de godt erstattes. Av friske blåskjell eller blåskjell fra butikkens kjøledisk.
Dagens rett
Foto: (donstock)
Til denne sjømatgryta kan du fint bruke rester fra helgen
I denne herlige gryteretten spiller havets godbiter på lag med urter og grønnsaker. Hva du bruker, er opp til økonomi og eventuelle rester.
28 November 2023 - 00:00
Lag en deilig sjømatgryte
Fremgangsmåte
- Legg hjerteskjellene i rennende kaldt vann i 15-20 minutter.
- Skrubb og skyll godt.
- Legg dem i en varm kjele, legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.
- Ta ut skjellmaten, sil kraften og bruk den i suppen.
- Surr løk, hvitløk, paprika, fennikel og gulrot i olivenolje til løken er myk.
- Tilsett chili, tomater, Pernod og hvitvin, kok opp og kok inn til alkoholen er fordampet.
- Tilsett kraft og kok 5-10 minutter til.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær steinbiten i litt store terninger og legg dem i gryten. Kok opp og la trekke til fisken er gjennomvarm.
- Tilsett hjerteskjellene
- Dryss over friske urter og server suppen med hvitløksbrød.
Tips: Du kan fint lage denne gryten uten hjerteskjell. Blåskjell blir også bra. Har du rester av skalldyr, er det et topp alternativ.
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå