- Legg hjerteskjellene i rennende kaldt vann i 15-20 minutter.
- Skrubb og skyll godt.
- Legg dem i en varm kjele, legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg.
- Ta ut skjellmaten, sil kraften og bruk den i suppen.
- Surr løk, hvitløk, paprika, fennikel og gulrot i olivenolje til løken er myk.
- Tilsett chili, tomater, Pernod og hvitvin, kok opp og kok inn til alkoholen er fordampet.
- Tilsett kraft og kok 5-10 minutter til.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær steinbiten i litt store terninger og legg dem i gryten. Kok opp og la trekke til fisken er gjennomvarm.
- Tilsett hjerteskjellene
- Dryss over friske urter og server suppen med hvitløksbrød.
Tips: Du kan fint lage denne gryten uten hjerteskjell. Blåskjell blir også bra. Har du rester av skalldyr, er det et topp alternativ.
Her finner du mange deilige gryteretter