Dagens rett
Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat
Foto: (Tom Haga)

Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat

I dag serverer vi deg et skikkelig festmåltid i det vi lager smakfulle og saftige laksespyd med spennende tilbehør.
21 August 2010 - 02:00
Vi burde legge langt mer sjømat på grillen, for vi har jo noen av verdens beste fisk og skalldyr.

Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat

Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksefileten i store terninger på 3x3 cm.
  2. Vask tomatene, del dem i store båter og ta ut kjernene. Kutt opp paprikaen i store terninger og del laurbærbladene i to.
  3. Ha 3 laksebiter på hvert sitt doble trespyd eller metallspyd, hvor du veksler mellom laks, tomat, paprika, sitronskiver og laubær.
  4. Bland ingrediensene til marinaden sammen og hell den over grillspydene. La grillspydene marinere i minst 15 minutter.
  5. Legg grillspydene på den varme grillen og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Laksen kan godt ha en litt rå kjerne.
  6. Server grillspydene med bønnesalaten.
  7. Bønnesalat:
  8. Legg bønnene i bløt i kaldt vann over natten. Hell av bløtevannet og skyll bønnene godt.
  9. Ha bønnene i en kjele med rikelig kaldt vann, bouquet garni og de knuste hvitløksfeddene. Kok opp og skru ned varmen slik at bønnene så vidt koker til de blir møre.
  10. Hell av kokevannet og skyll bønnene raskt under kaldt vann. Fjern krydderet og hvitløksfeddene og la bønnene avkjøles.
  11. Del tomatene i båter og ta ut kjernene, skjær tomatkjøttet i små terninger. Hakk rødløk, paprika og oliven i fine terninger, finhakk persillen, og bland alt sammen med bønnene.
  12. Bland sammen dressingen og hell denne over bønnesalaten.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre bør de ligge i bløt i vann i minst en halvtime før du lager grillspydene, da tar de ikke fyr på grillen.
 
Bruk gjerne to trespyd på hvert grillspyd - det blir da lettere å snu spydene underveis.

Mange deilige oppskrifter med laks finner du her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her