Både sol og lam er faste ingredienser i påsken. Og appelsiner. Det siste er en av aromaene i Oslobryggeriet St Hallvards Påske-Wit. Et rundt og fruktig hveteøl med balansert bitterhet. Perfekt for solveggen. Eller påskemenyens retter fra havet. Dette ølet finnes i 48 polutsalg.
Større tilgjengelighet (77 polutsalg) og større fruktighet og aromabredde er det i Nøgne Øs God Påske. Et herlig øl av typen «belgisk sterk» med kjøttfull munnfølelse som tåler fint retter med krydder, men fungerer utmerket som koseøl både inne og ute.
Kinn Påskeøl er et mer seriøst øl, tilhørende kategorien engelsk IPA som gjør at den ikke er så intens som mange andre IPA-er. Derimot ganske komplekst og med aromaer i retning fruktskall som påminner om naturvin. Her er fine bittertoner og god tørrhet. Et øl for matbordet, og påskelammet, men kanskje ikke de mest sødmefylte rettene. Det trives også godt sammen med annet kjøtt med fett som svin og saftig kylling.