Dagens rett

Slik steker du entrecôte

Nå kan du også bli en mester med stekepanne og -spade
Foto: (Paul Paiewonsky)

Nå kan du også bli en mester med stekepanne og -spade

Å steke entrecôte er ikke nødvendigvis piece of cake. Alle kan faktisk forbedre sine teknikker, bare se her.
27 Januar 2023 - 00:00

Det er fredag og for mange biffdag, og entrecote er selvskreven. Men alle har godt av å perfeksjonere seg selv for noe så enkelt som entrecote.

Vil du ha den perfekt stekte entrecote, er det bare å følge rådene i oppskriften og legge seg i steketrening. Du får også en oppskrift på tre forskjellige typer grønnsakspuréer som er det perfekte tilbehør til så vel biff som fisk. 

Bak rådene står kokkene på Kulinarisk Akademi som har samlet sin kunnskap i flere kokebøker opp gjennom årene. Denne er fra Kok & Stek som kom ut i 2016. 

Slik steker du entrecôte

Slik steker du entrecôte

Fremgangsmåte

  1. Salte og pepre entrecotene. Stek dem på høy temperatur i nøytral olje.
  2. Stek på den ene siden til kjøttet er perfekt brunet, rundt to minutter.
  3. Snu entrecotene, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør.
  4. Øs smøret over entrecotene i tre–fire minutter.
  5. Ta entrecotene ut av pannen og hell over smøret.
  6. La dem hvile i tre–fire minutter på en tallerken før servering. 

Tips:
En entrecôte inneholder flere muskelgrupper med forskjellig mørhetsgrad og smak. En entrecôte bør ikke stekes mindre enn medium, som må til for at fettet skal smelte og kjøttet blir mørere å spise.

Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kulinarisk Akademi kokeboken Kok & Stek fra 2016

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Maispuré, blomkålpuré og gulrotpuré

Maispuré, blomkålpuré og gulrotpuré

Fremgangsmåte

  1. Maispuré:
    Skjær maiskornene av kolben. Ha dem i en kjele og kok opp med melk og fløte. Kok til maisen har blitt myk og væsken har blitt litt tykkere.
  2. Sil av væsken, og ta vare på den. Kjør maisen i en blender og spe med litt av væsken og smør til du har en glatt konsistens. Press den gjennom en sil for å få den helt glatt. Smak til med salt, pepper og eventuelt noen dråper tabasco.
  3. Blomkålpuré:
    Rens og del blomkålen i buketter. Ha dem over i en gryte, hell over fløte og melk og kok dem møre. Sil av fløtemelken, og ta vare på den.
  4. Kjør blomkålen i en blender. Juster med litt av fløtemelken og ha i smøret. Rør om og smak til med salt og pepper.
  5. Gulrotpuré:
    Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Ha dem over i en gryte, hell over fløte og melk og kok dem møre. Sil av fløtemelken og ta vare på den.
  6. Kjør gulrøttene i en blender. Ha i appelsinsaften. Juster konsistensen med litt av fløtemelken og smak til med salt og pepper. 

Tips:
Grønnsakspureer passer godt som tilbehør til retter av kjøtt, fisk og skalldyr.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Kok & Stek fra Kulinarisk Akademi som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kulinarisk Akademi

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her