Fjern alle bein i fileten. Skrell hvitløksfedd og stryk dem over fisken.
Skjær deretter feddene i smale skiver og stikk dem inni langs midten på fileten. Press over litt limesaft.
Smør sesamoljen over fisken. Strø på Maldonsalt og kvern over pepper. Strø sesamfrø over.
Legg fiskefilet med skinnsiden ned i smurt ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min til fisken er gylden og såvidt gjennomstekt.
Tomater:
Pakk cherrytomater, litt basilikum, 1/2 lime i båter og litt olivenolje i aluminiumsfolie og bak sammen med fisken i ovnen.
Saus:
Fjern de grove stilkene på spinatbladene og skyll bladene.
Legg i gryte med litt vann i bunnen (ca. 1 dl). Strø på havsalt. Gi et oppkok slik at spinaten faller sammen og mykner. Ha i fløten, og mos spinat/fløte blandingen med stavmikser til bladene er godt oppløst (alternativ bruk blender).
Ha i en buljongterning (oksekraft), pepper og smak til med mer salt etter behov. Gi et oppkok og strø på strømaizena (hvit) til passe fylde. Hold varm.
Legg fiskestykket oppå en seng av spinatsaus, og garnér med de bakte tomatene.
Serveres med villris, spaghetti eller kokte ratte-poteter.
Flere deilige retter med ørret finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
Åse Ytreland, Nesbru