Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle og bland godt sammen, smak til med salt og pepper. Ha marinaden over laksefileten og gni den godt inn. La laksen ligge i marinaden i kjøleskapet over natten.
Varm en stekepanne til den er glovarm og stek laksefileten på alle sider slik at den får en fin stekeflate, men fremdeles er rå i midten.
La laksen hvile litt før du skjærer den opp og serverer med salsa og pureen.
Blåbærpure:
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og bland til glatt konsistens - smak til med sukker, salt og pepper og hold kaldt til bruk.
Litchi- og kirsebærsalsa:
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. La stå kjølig frem til bruk.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. Friskpakket opppdrettslaks er derimot trygg, siden de farlige parasittene er så å si fraværende i oppdrettslaks. Men om du vil være 100 prosent sikker, bør du fryse også denne før du serverer den rå.
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk