Dagens rett

Salat med mais, svarte bønner og avokado

Lag en stor bolle mettende salat med mais, svarte bønner og avokado
Foto: (Kris Kirkham/ fra kokeboken Lekkert av Sabrina Ghayour)

Lag en stor bolle mettende salat med mais, svarte bønner og avokado

Denne salaten er perfekt når det er mange til bords - enten servert alene eller som del av et større festbord.
09 August 2022 - 23:00

Ferske spenstige maiskolber begynner å fylle grønnsakshyllene, så da er det bare å finne flest mulig bruksområder for godsakene.

Som denne mettende salaten med mye smak og et pent kick.

Se alt annet du kan lage med mais

Bak denne herlige salaten står den britisk-iranske suksesskokebokforfatteren Sabrina Ghayour. Oppskriften er en av mange lekkerbiskener i kokeboken som heter nettopp Lekkert på norsk. Og undertittelen enkle hverdagsretter. Da skjønner du at du har litt å strekke deg etter, men når det er sagt er disse rettene lettlagde selv om de inneholder mange ingredienser. Det som er sikkert er at hver og en er nøye utvalgt. Derfor passer disse rettene også som del av et festbord. 

Dette er hennes andre kokebok på norsk. Den første het Persiana, og røper Sabrinas opprinnelse, men inspirasjonen er ikke begrenset til Iran, derimot hele  Midtøsten og det østre Middelhavsområdet.

Denne oppskriften er fra Persiana

Senere i høst kommer hennes tredje kokebok på norsk, Bazaar, som er en ren vegetarbok. Sabrinas siste kokebok på engelsk er en videreføring av Persiana men med hovedvekt på hverdagsmaten. 

Sabrinas motto for sin matlaging er "mest mulig smak, minst mulig styr". Det er nok en av årsakene til hennes store popularitet. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Salat med mais, svarte bønner og avokado

Salat med mais, svarte bønner og avokado

Fremgangsmåte

  1. Kok maiskolbene i cirka 10 minutter i en kjele med kokende vann, til de er møre.
  2. Hell av kokevannet, og skyll maiskolbene under rennende kaldt vann til de er avkjølt. La dem renne godt av.
  3. Hold hver maiskolbe rett opp og ned på et skjærebrett, og skjær av maiskornene i strimler, fra toppen til bunnen av kolben.
  4. Ha maiskornene i en bolle sammen med resten av ingrediensene, og bland godt. Smak til med
    salt og pepper, og server.
  5. Server alene eller som del av et festbord med for eksempel kyllingvinger eller grillmat. 

Tips:
Dette er en stor salat, så halver ingrediensene hvis du vil lage litt mindre.

Se alt annet du kan lage med mais

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra kokeboken Lekkert av Sabrina Ghayour

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her