Ferske spenstige maiskolber begynner å fylle grønnsakshyllene, så da er det bare å finne flest mulig bruksområder for godsakene.
Som denne mettende salaten med mye smak og et pent kick.
Se alt annet du kan lage med mais
Bak denne herlige salaten står den britisk-iranske suksesskokebokforfatteren Sabrina Ghayour. Oppskriften er en av mange lekkerbiskener i kokeboken som heter nettopp Lekkert på norsk. Og undertittelen enkle hverdagsretter. Da skjønner du at du har litt å strekke deg etter, men når det er sagt er disse rettene lettlagde selv om de inneholder mange ingredienser. Det som er sikkert er at hver og en er nøye utvalgt. Derfor passer disse rettene også som del av et festbord.
Dette er hennes andre kokebok på norsk. Den første het Persiana, og røper Sabrinas opprinnelse, men inspirasjonen er ikke begrenset til Iran, derimot hele Midtøsten og det østre Middelhavsområdet.
Denne oppskriften er fra Persiana
Senere i høst kommer hennes tredje kokebok på norsk, Bazaar, som er en ren vegetarbok. Sabrinas siste kokebok på engelsk er en videreføring av Persiana men med hovedvekt på hverdagsmaten.
Sabrinas motto for sin matlaging er "mest mulig smak, minst mulig styr". Det er nok en av årsakene til hennes store popularitet.