Nå er det bare én ting å si: Løp og kjøp! Det er lite i denne verden som smaker bedre enn nyplukket mais. Mens vi venter på norskdyrket mais, er det mye god ferskimportert mais å få tak i. Bare sjekk at maiskornene ikke er tørre.
Lag gjerne en helgrønn meny på grillen
Det er selvfølgelig ingen grunn til panikk selv om det skulle hølje ned der du er og grilling av den grunn er lite fristende. En nykokt maiskolbe smaker nesten like godt som en nygrillet maiskolbe.
Bare husk at tilberedningstiden øker med tiden siden maiskolben ble plukket. Får du tak i helt fersk vare er det ikke mange minuttene som skal til.
Grillet mais
Fremgangsmåte
- Mange velger å beholde "belgen" på under grillingen (pass i så fall på å legge maisen i lettsaltet vann før grillingen ellers vil belgen ta fyr), men det er mer delikat å fjerne den før tilberedning.
- Kok kolbene i 5-7 minutter i lettsaltet vann hvis du ikke er helt sikker på at kolbene er helt ferske. Grill dem deretter i 5-10 minutter til de er jevnt grillet rundt hele.
- Hvis du velger å grille dem i aluminiumsfolie, må du beregne litt mer tid, ca 12-15 minutter, og så må du huske å snu pakkene et par ganger underveis.
Server de varme maiskolbene med kryddersmøret , spansk spekemat som serranoskinke og chorizopølse, eller norsk spekeskinke.
Her finner du mange oppskrifter med mais
Grønnsaker er strålende grillmat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Kryddersmør à la Sørstatene
Fremgangsmåte
- Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid slik at det blir mykt.
- Bland alt i en hurtigmikser og kjør til jevn masse.
- Sett i kjøleskapet. Det skal være kaldt men ikke steinhardt når du serverer det til de varme maiskolbene.
- Hvis du velger å grille maisen i aluminiumsfolie, legger du et par smørklatter oppå hver kolbe før du pakker den inn.
Mange oppskrifter på kryddersmør finner du her
Her finner du veldig mange herlige grillretter