Ukens kake
Sørg for å ha rocky road i fryseren, det smaker ekstra godt i sommervarmen
Foto: (Dansukker.no)

Sørg for å ha rocky road i fryseren, det smaker ekstra godt i sommervarmen

Rocky road er en type konfektkake som ikke skal stekes helt tørr, men være seig tvers gjennom. Derfor er den perfekt å servere rett fra fryseren.
03 Juli 2024 - 11:00

For den tiner raskt nok til å bli tyggbar. Så det er ingen fare for å ødelegge verken tenner eller servise. Og utseendet skal være så humpete som navnet antyder. Oppskriften kan varieres i det uendelige etter hva du har i godte- og kjeksskuffen. 

Rocky Road ruter - langpannekake

Rocky Road ruter - langpannekake

Fremgangsmåte

  1. Arbeid sammen ingrediensene til deigen og trykk den ut i en langpanne med bakepapir, ca. 20 x 30 cm.
  2. Rør sammen ost og peanøttsmør i en bolle.
  3. Tilsett sirup, vaniljesukker og egg og rør det sammen til en jevn blanding.
  4. Bre dette utover deigen.
  5. Strø over marshmallows, peanøtter og godteribiter.
  6. Stek i ovn ved 175 °C i 25-30 minutter, på midterste rille. Avkjøles helt før den skjæres i ruter. Oppbevares tørt og kjølig.

Tips: Legg den i fryseren, og server den halvtint - det smaker ekstra godt i sommervarmen. 

Se våre andre oppskrifter på rocky road

Flere deilige retter med pannekaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når fisken får smak av både karri, mynte og avokado, blir det mat for mons
Dagens rett

Når fisken får smak av både karri, mynte og avokado, blir det mat for mons

Det hvite torskekjøttet står som en herlig kontrast mot den varmrøde karrien. De andre ingrediensene byr også på mye smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hval kan fint erstatte storfe eller vilt som søndagsstek
Dagens rett

Hval kan fint erstatte storfe eller vilt som søndagsstek

Fersk hvalkjøtt er i sesong en stund til. Overrask derfor med en for mange uvant måte å servere denne delikatessen på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det mest spennende er uten alkohol
+
Tester

Det mest spennende er uten alkohol

Vinmonopolets satsing på alkoholfrie alternativer fortsetter, og bærer frukter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det nærmeste du kommer Burgund i Portugal
+
Godbiter i pollisten

Det nærmeste du kommer Burgund i Portugal

Baga og Bairrada har lenge blitt kalt Portugals Burgund, og denne lever sannelig opp til drømmen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når fisken får smak av både karri, mynte og avokado, blir det mat for mons
Dagens rett

Når fisken får smak av både karri, mynte og avokado, blir det mat for mons

Det hvite torskekjøttet står som en herlig kontrast mot den varmrøde karrien. De andre ingrediensene byr også på mye smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hval kan fint erstatte storfe eller vilt som søndagsstek
Dagens rett

Hval kan fint erstatte storfe eller vilt som søndagsstek

Fersk hvalkjøtt er i sesong en stund til. Overrask derfor med en for mange uvant måte å servere denne delikatessen på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bjørn Svensson gir seg fan ikke

Den kjente kokken Bjørn Svenssons femte restaurant åpner 14.august i Bygdøy Alle i Oslo og heter Fan som rett og slett er svensk for «faen - nå er han her igjen».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne krydrete og fruktige vrien for svinefileten denne helga
Dagens rett

Prøv denne krydrete og fruktige vrien for svinefileten denne helga

Når krydret magert svinekjøtt møter en deilig fruktsaus, blir det fest i munnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det mest spennende er uten alkohol
+
Tester

Det mest spennende er uten alkohol

Vinmonopolets satsing på alkoholfrie alternativer fortsetter, og bærer frukter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her