Ifølge legenden fortalte et bondepar til en sulten fremmedkar at stabburet deres var tomt. Gjesten tilbød å vise dem hvordan man lager suppe av bare steiner og vann, men han sa at suppen ble bedre med en gulrot, og litt bacon i. Bøndene "fant" etter hvert litt mat og denne mektige suppen, der røde bønner symboliserer steiner, var født.
Bløtlegg røde bønner over natten.
Legg bønnene i en kjele og hell på nok vann til at det dekker. Kok opp, skru ned til svak varme, legg på lokk og la det småkoke i ca 1 time, til bønnene er møre. La dem renne av.
Tips:
I stedet for tørkede røde bønner, kan du bruke 2 bokser/pakker med kokte bønner. Da kortes koketiden ned til under en time.
- Tips:
I stedet for chorizo kan du bruke hvitløkspølse.
- Varm olivenolje i en kjele på middels varme.
- Ha i løk og hvitløk og stek i ca 10 minutter, til det er mørt.
- Ha i bacon, pølse, poteter, gulrot, nepe, kål, tomater, laurbærblad og kraft. Skru på til sterk varme, kok opp, skru ned på laveste varme, og la det småkoke i ca 30 minutter, til grønnsakene er møre.
- Kast laurbærbladet.
- Ta opp kjøttet og del det i biter på ca 1 cm. Ha kjøttet og bønnene tilbake i kjelen, ha i koriander, og la det småkoke på middels varme i 5 minutter, slik at suppen blir gjennomvarm.
- Øs opp i varme suppeboller og server med en gang.
Se våre andre oppskrifter med røde bønner
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev