Gratinert sopp, ovnsstekte potetskiver og en syrlig-søt saus er full match med det møre lett sødmefylte reinsdyrkjøttet.
Dagens rett
Foto: (luchezar)
Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.
11 April 2024 - 23:00
Reinsdyrfilet med sopp og ovnsstekte potetskiver
Fremgangsmåte
- Reinsdyrfilet: Brun fileten pent på alle sider i varm panne. Krydre med salt og pepper.
- Legg fileten over i et ildfast fat og sett i stekeovnen på 175° C i 5-8 minutter.
- La fileten hvile i 10 minutter før den skjæres i tykke skiver.
- Sopp i form:
- Del soppen i båter og surr den lett i en panne.
- Tilsett finhakket timian og smak til med salt og pepper.
- Pisk sammen egg, fløte og finhakket gressløk og persille.
- Ha soppen over i en ildfast form og hell over eggeblandingen.
- Stek på 175° C i ca. 20 minutter til soppen er mør og overflaten er gyllen.
- Ovnsstekte potetskiver:
- Vask potetene godt og skjær i skiver.
- Legg dem i en langpanne og hell på olje. Bland godt. Dryss over salt og urter.
- Stek potetene på 200 °C i 20 minutter til de er sprø og gylne.
- Saus med sherryeddik og løk:
- Rens og del løken i båter. Ha sukker i en kjele og varm det til det blir brunt.
- Tilsett sherryeddik og la det koke til sukkerklumpene har løst seg opp.
- Ha i smør, løk og kraft og la alt småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå