- Reinsdyrfilet: Brun fileten pent på alle sider i varm panne. Krydre med salt og pepper.
- Legg fileten over i et ildfast fat og sett i stekeovnen på 175° C i 5-8 minutter.
- La fileten hvile i 10 minutter før den skjæres i tykke skiver.
- Sopp i form:
- Del soppen i båter og surr den lett i en panne.
- Tilsett finhakket timian og smak til med salt og pepper.
- Pisk sammen egg, fløte og finhakket gressløk og persille.
- Ha soppen over i en ildfast form og hell over eggeblandingen.
- Stek på 175° C i ca. 20 minutter til soppen er mør og overflaten er gyllen.
- Ovnsstekte potetskiver:
- Vask potetene godt og skjær i skiver.
- Legg dem i en langpanne og hell på olje. Bland godt. Dryss over salt og urter.
- Stek potetene på 200 °C i 20 minutter til de er sprø og gylne.
- Saus med sherryeddik og løk:
- Rens og del løken i båter. Ha sukker i en kjele og varm det til det blir brunt.
- Tilsett sherryeddik og la det koke til sukkerklumpene har løst seg opp.
- Ha i smør, løk og kraft og la alt småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.