Reinsdyrkjøtt er for mange turister øverst på listen over mat de skal prøve når de kommer til Norge. Så eksotisk er faktisk dette kjøttet. Dette til tross er prisen den samme som for kjøtt fra storfe som er foret opp med kraftfor. Rimelig luksus med andre ord.
Dagens rett
Foto: (Jon Marius Nilsson)
Gi året en fantastisk avslutning med det beste fra norsk natur
Indrefilet av rein kan knapt overgås, og når den får drahjelp av tyttebær og sopp, og eksotisk følge i form av cognac og fiken, ja da blir det fest.
Aase E. Jacobsen
30 Desember 2023 - 00:05
Indrefilet av rein med cognacsaus
Fremgangsmåte
- Reinsdyrfilet: Krydre indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i romtemperatur i 1 time før steking.
- Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i.
- Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form
og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer. - Cognacsaus: Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet.
- Kok opp cognac og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring.
- Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner.
- Pisk inn det kalde smøret litt etter litt.
- Sopp: Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.
- Varm opp sausen rett før servering og ha i tyttebærne.
NB: Den ferdige sausen skiller seg om den varmes opp over 60 °C - Server med sopp, poteter, spinat og fiken.
Vi byr på mange spennede retter med reinsdyrkjøtt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå