Julemat
Slik bruker du oksetunge

Aase E. Jacobsen
10 Desember 2014 - 14:50
Oksetunge med ruccolapesto, potet- og tomatform

Antall porsjoner
4
Tilberedning
1 timeIngredienser
- 1 stk
- 1 stk
- 1 stk
- 1 stk
- 5 stk
- 10 stk
- 1 stk
- 2 ts
- 1 dl
- Ruccolapesto
- 10 stk
- 4.8 dl
- 2.4 dl
- 2.4 dl
- 2.4 dl
- 2.4 dl
- 3 dl
- 1.2 dl
- Tomat- og potetform
- 10 stk
- 5 stk
- 2 stk
- 3 ss
Fremgangsmåte
- Hvis tungen er lettsaltet, må den vannes ut på forhånd. Gjerne over natten.
- Legg alt i en kjele og fyll opp med vann til tungen er godt dekket. Kok opp og skum av. Skru ned varmen og la trekke under lokk i 1-1½ time.
- Tungen er kokt når skinnet lett lar seg fjerne. Ta kjelen av varmen og la tungen avkjøles i kraften.
- Du kan godt oppbevare tungen i kraften inntil et døgn før du bruker den. Det som måtte blir til overs kan du fryse.
- Når tungen er passe kald fjernes skinnet samt eventuelle fett- og hinnerester.
- Skjær i jevne skiver ca 1 cm tykke. Stek på sterk varme i grillpanne eller på grillen til tungen er pent brune på begge sider.
- Ruccolapesto: Kjør alt bortsett fra osten i en food processor til middels grov masse.
- Bland i parmesanen og juster eventuelt konsistens med mer olje.
- Potet- og tomatform: Skrell potetene og skjær dem i 2-3 millimeter tykker skiver, gjerne med mandolin.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær tomatene i 5 millimeter tykke skiver. Legg poteter og tomater på taksteinvis i en ildfast form. Dryss over hvitløk, olje, salt og pepper.
- Stek i ovn ved 200 grader i 30 minutter.
Servering:
Legg tomat- og potetform på en tallerken, legg deretter på tungeskiver og ha pesto og parmesanskiver på toppen. Server med en grønn salat eller dampede aspargesbønner vendt i olje og salt.
Flere deilige retter med oksetunge finner du her
Tapas er en god løsning for en fest der du kan bruke oksetunge
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå