Grønne asparges finnes i så å si alle grønnsaksdisker, og på denne tiden av året er de ofte tilbudsvare. Asparges er ikke uventet veldig sunt og en god kilde Derfor kan du med god samvittighet fråtse i delikatessen.
Mens vi venter...
Mens du venter på at de norske aspargesene kommer, og i år trolig senere enn normalt siden det har vært så kaldt lenge. Men den norske sesongen er dessverre veldig kort. Derfor må vi ty til importert vare mesteparten av året.
Selv foretrekker jeg de hvite framfor de grønn. Og aller helst de skikkelig lubne utgavene, som kun er tilgjengelig i en veldig kort periode på i april-mai. De er svært eksklusive og dermed forbeholdt de store anledninger.
Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges
Til hverdags nøyer vi oss med de grønne fra supern. Men sørg for at du får med deg en best mulig råvare.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Når du kjøper inn asparges, skal du passe på at toppene er uskadet og faste. Sjekk dessuten at den nedre delen ikke er tørket, men sprø og gjerne litt fuktig.
På de neste sidene finner du et godt utvalg oppskrifter med asparges