Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 18. august i Oslo

Når portugisisk vinkunst møter Ekebergrestaurantens kjøkken, får du en minneverdig opplevelse

Når portugisisk vinkunst møter Ekebergrestaurantens kjøkken, får du en minneverdig opplevelse

Innled denne høsten med en fantastisk fem-retters middag med følge av ikke mindre enn 10 viner fra to av Portugals mest kjente vinhus.
02 April 2016 - 00:21

Er du glad i gode mat- og vinopplevelser, må du få med deg denne fantastiske middagen. Gjennom en spesialkomponert femretters meny, komponert av kokkene ved Ekebergrestauranten, vil du oppleve mat og vin i perfekt harmoni.

Bak vinene denne kvelden står nemlig to kvalitetsorienterte vinmakere fra det Nordlige Portugal.

António Luís fra Quinta de Soalheiro lager viner i et av Portugals fremste vinområder - Melgaço - helt i nord. Han vil sette fokus på alvarinho-druens unike egenskaper og hvorfor den passer ekstra godt i dette kjølige klimaet.

Les mer om kvalitetsvinene fra Quinta de Soalheiro her

Álvaro de Castro fra Quinta De Pellada lager ettertraktete rødviner i provinsen Beira Alta, i det nordlige sentral Portugal. Du vil bli kjent med de viktigste druesortene Touriga Nacional, Alfrocheiro, Jaen og Tinta Roriz.

António Luís og Àlvaro de Castro guider deg gjennom kvelden, og lærer deg om vinene og de ulike vinområdene i Nord-Portugal, og ikke minst hvorfor de utvalgte vinene til denne middagen er som skapt for de ulike rettene du får servert.

Se menyen og vinene du får smake her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her