Viking melk er ikke bare det norske navnet på kondensert melk, men var også en verdenssensasjon da den ble et faktum i 1889. Det var da forsøkene til den norske doktoren Johan Olav Olsen, bedre kjent som Dr. Sopp, med å lage en kondenseringsprosess uten å tilsette sukker, lyktes. Viking melk er dermed produsert sammenhengende i 135 år. Varemerket er i dag eid av Nestle. Viking melker er kjent for sin ekstremt gode holdbarhet, og kan brukes til mer enn bare hyttebruk eller vafler.
Ukens kake
Foto: (nehopelon)
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.
Aase E. Jacobsen
25 April 2024 - 10:00
Tres Leches meksikansk bløtkake med tre typer melk
Fremgangsmåte
- Kakebunn:
- Smør en stor rund kakeform eller liten langpanne.
- Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
- Skill eggene og pisk eggehvitene stive i miksmasterbollen.
- Ha dem i en rengjort bolle.
- Pisk mykt smør og sukker hvitt.
- Tilsett eggeplommene, en etter en, og pisk lett og jevnt mellom.
- Rør inn melblandingen, litt etter litt.
- Rør inn melken.
- Fold inn eggehvitene til slutt.
- Hell den jevne kakedeigen i den smurte formen og stek ved 175 grader i 30-40 minutter.
- Sjekk med en trepinne om kaken et stekt gjennom.
- Pisk sammen kremfløte og Vikingmelk.
- Bruk en gaffel til å stikke hull i overflatene i den fortsatt varme kaken.
- Hell melkeblandingen over kaken.
- Sett til avkjøling i 3-4 timer.
- Krem:
- Pisk kremfløte stiv med litt melis.
- Smør eller sprøyt på kaken rett før servering.
- Dryss over kanel.
Tips: Om du bruker både søtet og usøtet kondensert melk, 50/50, dropper du det ekstra sukkeret. Det kan også droppes for en mindre søt kake (den er søt nok) selv om det kun brukes Viking melk.
Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange forslag her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå