Tres Leches meksikansk bløtkake med tre typer melk
Foto: nehopelon

Tres Leches meksikansk bløtkake med tre typer melk

Denne mektige kremkaken er mektig populær i Mexico. Det skal egentlig være to typer kondensert melk, søtet og usøtet. Men her er det med bare usøtet Viking melk.

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn:
  2. Smør en stor rund kakeform eller liten langpanne.
  3. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
  4. Skill eggene og pisk eggehvitene stive i miksmasterbollen.
  5. Ha dem i en rengjort bolle.
  6. Pisk mykt smør og sukker hvitt.
  7. Tilsett eggeplommene, en etter en, og pisk lett og jevnt mellom.
  8. Rør inn melblandingen, litt etter litt.
  9. Rør inn melken.
  10. Fold inn eggehvitene til slutt.
  11. Hell den jevne kakedeigen i den smurte formen og stek ved 175 grader i 30-40 minutter.
  12. Sjekk med en trepinne om kaken et stekt gjennom.
  13. Pisk sammen kremfløte og Vikingmelk.
  14. Bruk en gaffel til å stikke hull i overflatene i den fortsatt varme kaken.
  15. Hell melkeblandingen over kaken.
  16. Sett til avkjøling i 3-4 timer.
  17. Krem:
  18. Pisk kremfløte stiv med litt melis.
  19. Smør eller sprøyt på kaken rett før servering.
  20. Dryss over kanel.

Tips: Om du bruker både søtet og usøtet kondensert melk, 50/50, dropper du det ekstra sukkeret. Det kan også droppes for en mindre søt kake (den er søt nok) selv om det kun brukes Viking melk.

Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spekesild og chips bare må prøves
Dagens rett

Spekesild og chips bare må prøves

Sild og poteter var det vi som nasjon overlevde på, og det kan vi fortsatt om innpakningen blir litt annerledes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her