- Kakebunn:
- Smør en stor rund kakeform eller liten langpanne.
- Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
- Skill eggene og pisk eggehvitene stive i miksmasterbollen.
- Ha dem i en rengjort bolle.
- Pisk mykt smør og sukker hvitt.
- Tilsett eggeplommene, en etter en, og pisk lett og jevnt mellom.
- Rør inn melblandingen, litt etter litt.
- Rør inn melken.
- Fold inn eggehvitene til slutt.
- Hell den jevne kakedeigen i den smurte formen og stek ved 175 grader i 30-40 minutter.
- Sjekk med en trepinne om kaken et stekt gjennom.
- Pisk sammen kremfløte og Vikingmelk.
- Bruk en gaffel til å stikke hull i overflatene i den fortsatt varme kaken.
- Hell melkeblandingen over kaken.
- Sett til avkjøling i 3-4 timer.
- Krem:
- Pisk kremfløte stiv med litt melis.
- Smør eller sprøyt på kaken rett før servering.
- Dryss over kanel.
Tips: Om du bruker både søtet og usøtet kondensert melk, 50/50, dropper du det ekstra sukkeret. Det kan også droppes for en mindre søt kake (den er søt nok) selv om det kun brukes Viking melk.
Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange forslag her