Pizza kan altså fungere som utgangspunkt for en dessert. I denne oppskriften er det imidlertid ikke en søt pizza, derimot en helt vanlig pizzabunn som er toppet med karamellisert fersken og brie. Om du ikke får tak i fersken, kan du fint bruke nektariner - eller epler.
Ukens kake
Foto: (Ooni Pizza)
Pizza som dessert eller kveldskos - din nye favoritt
Det er nesten ubegrenset hvor fantasifull du kan være med en pizza - bare se her.
Aase E. Jacobsen
22 Februar 2024 - 11:00
Fersken, brie og balsamico-dessertpizza
Fremgangsmåte
- Lag pizzadeigen eller bruk ferdig deig eller bunn.
- Fyr opp Ooni pizzaovn til 180 grader eller bruk stekeovn.
- Tilsett smør og sukker i en panne av støpejern (Ooni Sizzler) og sett inn i ovnen for å varme opp.
- Når den er varm, ta den ut av ovnen og tilsett ferskenene. Rør rundt. Stek i ovnen i 5 minutter og snu den halvveis, eller til frukten har blitt litt myk. Ta ut av ovnen og sett til side.
- Skru opp varmen på ovnen, nå på 500 grader. For vanlig stekeovn, kjør maks (250 el 300 grader).
- Kjevle pizzadeigen til riktig størrelse for din pizzastekespade eller stekebrett.
- Drypp olivenolje over bunnen i et tynt, jevnt lag, fordel oljen rundt med fingrene. Topp med mozzarella og brie.
- Skyv pizzaen av spaden og inn i pizzaovnen (eller sett stekebrettet inn i stekeovnen), og pass på å rotere pizzaen regelmessig.
- Når den er stekt, fjern pizzaen fra ovnen.
- Avslutt med å toppe med fersken, basilikumblader og en skvett balsamicoglasur.
- Nytes nystekt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
82 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå