Fersken, brie og balsamico-dessertpizza
Foto: Ooni Pizza

Fersken, brie og balsamico-dessertpizza

En pizza med søtere topping er perfekt som kveldskos.

Fremgangsmåte

  1. Lag pizzadeigen eller bruk ferdig deig eller bunn.
  2. Fyr opp Ooni pizzaovn til 180 grader eller bruk stekeovn.  
  3. Tilsett smør og sukker i en panne av støpejern (Ooni Sizzler) og sett inn i ovnen for å varme opp.
  4. Når den er varm, ta den ut av ovnen og tilsett ferskenene. Rør rundt. Stek i ovnen i 5 minutter og snu den halvveis, eller til frukten har blitt litt myk. Ta ut av ovnen og sett til side.
  5. Skru opp varmen på ovnen, nå på 500 grader. For vanlig stekeovn, kjør maks (250 el 300 grader).
  6. Kjevle pizzadeigen til riktig størrelse for din pizzastekespade eller stekebrett.
  7. Drypp olivenolje over bunnen i et tynt, jevnt lag, fordel oljen rundt med fingrene. Topp med mozzarella og brie.
  8. Skyv pizzaen av spaden og inn i pizzaovnen (eller sett stekebrettet inn i stekeovnen), og pass på å rotere pizzaen regelmessig.
  9. Når den er stekt, fjern pizzaen fra ovnen.
  10. Avslutt med å toppe med fersken, basilikumblader og en skvett balsamicoglasur.
  11. Nytes nystekt.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Ooni

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her