Julemat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 November 2010 - 09:59

    Elsket og kostbar

    Rakefisken er like høyt elsket som den er forhatt. At den er en av våre mest kostbare matskatter, er hevet over enhver tvil. Prøv å elske, du også, hvis du fortsatt er tvilende.
    01. november 2010
  • 04 Desember 2009 - 14:40

    Forbered julebaksten nå

    Hvert eneste år stresser vi oss opp de par siste ukene før julenissen banker på døra. Benytt derfor denne sjansen til å være tidlig ute med én av sesongens mange travle oppgaver - nemlig julebaksten. Litt å nippe til i glasset blir det garantert også.
    04. desember 2009
  • 15 Desember 2008 - 18:40

    Glade fete griser gir ekstra god ribbe

    Selv om mange er opptatt av enten lav pris eller sprø svor på ribba, er det stadig flere som oppdager grisens andre sider.
    15. desember 2008
  • 19 Desember 2007 - 11:30

    Jule- og nyttårshelgens store festmeny

    Vi serverer deg en komplett festmeny med 13 oppskrifter å velge blant - som alltid får du gode drikkeforslag til.
    19. desember 2007
  • 01 Desember 2007 - 01:02

    Det er mye enklere å tilberede smalahove enn  du tror

    Smalahove har i løpet av de siste ti årene oppnådd kultstatus blant tradisjonsmaten vi mesker oss med i den hektiske førjulssesongen.
    01. desember 2007
  • 13 November 2006 - 12:01

    Dette drikker du til lutefisk

    Hvilken lutefisk du velger, får også betydning for drikkefølget. Men den store mengden tilbehør mange kamuflerer lutefisksmaken med har vel så mye innflytelse.
    13. november 2006
  • 15 Desember 2005 - 11:10

    Nytt liv for nøttene

    Om du ikke bytter ut julaftens faste dessert, passer de 13 dessertene fra Provence inn når som helst ellers i jula.
    15. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:09

    Dette drikker du til julens frukter

    I Provence nytes de 13 dessertene helst med en lokal hetvin, kalt Carthagène, som lages av røde druer som får gjære en viss tid for så å tilsettes nøytral sprit for deretter å modnes i flere år i eikefat.
    15. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:08

    Julens 13 desserter

    Disse 13 dessertene fra Provence passer inn når som helst i jula.
    15. desember 2005
  • 08 Desember 2005 - 13:50

    Dette drikker du til feit ribbe

    Både øl og akevitt er selskrevne til ribbe, men også vin kan nytes dersom man heller foretrekker dette.
    08. desember 2005
  • 27 Desember 2004 - 01:00

    Julespegris

    Tommy Østhagen fra Kreativ Catering i Oslo gir deg her oppskriften til en kanskje noe uvanlig romjulsmiddag. Spegris er ikke akkurat det du forventer å finne i nærbutikkens vareutvalg. Like fullt er det en råvare du ikke stiller deg likegyldig til etter a
    27. desember 2004
  • 23 Desember 2004 - 16:28

    Gul jul

    Appelsiner er fortsatt selvfølgelige til jul, så hvorfor ikke la den aller mest klassiske juledesserten få litt smak av de søte gule. Det smaker dessuten fortreffelig med noe flytende gullgult ved siden av. God jul.
    23. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 16:01

    Nyttårsmenyen

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 14:47

    Juleaftens meny

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 13:42

    Romjula

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 12:45

    Julekaker 7 og 2 slag

    18. desember 2004
  • 16 Desember 2004 - 11:22

    Sagolik jul

    Denne julen lar vi riskremen få en liten pause, men er ikke mindre tradisjonsbundet av den grunn. Bestemors sagopudding duger fortsatt - også på selveste julaften. Og passende drikke skal vi selvsagt ha.
    16. desember 2004
  • 13 Desember 2004 - 15:28

    Ribbe med kinesisk touch

    Dagens utvalgte konkurranseoppskrift er basert på ribbe. Imidlertid har Paul Goring fulgt "pålegget" og derved gitt ribba en eksotisk smakskarakter. Nærmere bestemt ved hjelp av kinesisk krydder, noe vi tror blir svært spennende.
    13. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 15:28

    Pinnekjøtt i farger

    Julematkonkurransen går sin gang og i dag er det pinnekjøtt som stases opp i de fineste farger. Det er mange og sterke meninger om hvordan pinnekjøttet skal tilberedes og derfor vil vi tro at enkelte nå får en støkk i livet.
    10. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 15:32

    Fylt ribbe

    Ribbe er selvsagt svært populær julemat. Dette gir seg også merkbart utslag i vår store julematkonkurranse. Mer enn 75 prosent av de innkomne oppskrifter har ribbe som tema. Denne oppskriften er likevel litt spesiell.
    09. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 13:57

    Mens vi venter på ribba

    Ingen tøyser med ribba på julaften. Men siden akkurat ribbe er manges favoritt, er det jo fristende å servere den flere ganger i løpet av adventstiden. Gjerne med uvante smaker. Og da kan du nyte den sammen med noe helt annet til enn den vanlige duoen øl
    09. desember 2004
  • 07 Desember 2004 - 15:51

    Ribbe med kanel

    Første oppskrift ut i vår store oppskriftskonkurranse, der temaet er tradisjonell julemat med ny vri, kommer fra Elverum. Det er May Britt Dammen som ved en feil har oppdaget en ny tradisjon i sin familie.
    07. desember 2004
  • 30 November 2004 - 11:59

    Derfor spiser halve Norge svineribbe på julaften

    Juleribba troner på over halvparten av Norges festpyntede bord julaften. På Østlandet er du nesten sær om du ikke har ribbe til middag denne dagen. Her er historien og oppskriften.
    30. november 2004
  • 23 November 2004 - 15:50

    Sjekk ut julematen

    Det er ennå noen uker til jul, men juleforberedelsene venter like rundt hjørnet. Midt i alt maset bør du også ta deg tid til å nyte førjulstiden og smake litt på all den gode julematen som etter hvert begynner å komme i butikkene. Forslag til drikke følge
    23. november 2004
  • 31 Desember 2003 - 01:00

    Nyttårsmeny 2003

    Året avsluttes med en smaksrik og ikke minst lettlaget fire retters meny som uten problem kan reduseres til en to eller tre retter avhengig av hvor mye arbeid du vil legge i maten. Selvsagt med forslag til drikke som er tilgjengelig i de aller fleste polb
    31. desember 2003