Bánh xèo betyr direkte oversatt fresende pannekake, oppkalt etter lyden som kommer idet pannekakerøren treffer den glovarme pannen. Disse vietnamesiske pannekakene er knasende sprø og fresende god. Akkurat det du trenger på en dag som denne.
Serralunga er en av de mest sjarmerende landsbyene Barolo, men bak det milde inntrykket skjuler det seg noe av de mest lagringsdyktige vinene i regionen. Bli med til Giovanni Rosso, Giacomo Anselma og Massolino for å finne ut hva det er med vinene herfra.
Vinene til Eleni og Edouard Vocoret kommer ikke fra de høyest klassifiserte parsellene, men det hindrer dem ikke fra å ha en karakter som kan måle seg med de beste. Som disse kommer de i mikromengder til Norge. Du leser nå en artikke
Det blir ingen tur til Italia i sommer, men du kan fortsatt drømme deg bort med smaken av hjemmelaget pasta. At du ikke trenger pastamaskin for maks suksess, er en ekstra bonus.
Julia Bertram har fornyet en av Tysklands lengstlevende spätburgunder-tradisjoner. Timingen kunne ikke vært bedre, for nå vil hele verden ha pinot noir med moderat og naturlig alkohol og ytterst diskret eikepreg.
At belgiske 3 Fonteinen har den stjerne- og kultstatusen som de har i dag, skyldes stahet, og en utrettelig vilje til å tenke nytt. Surølbryggeriet ruller ikke bare ut det ene lekkerbiskenen etter den andre, det jobbes også med tanke på framtidig bærekraf
Disse champagnene finnes på de aller beste restaurantene. Noen få flasker av hver av den store og imponerende gode porteføljen til André Beaufort er blitt tilgjengelig gjennom Vinmonopolet, kanskje sågar i en butikk nær deg.
Champagneregionen er fortsatt i støpeskjeen, og endringene skjer først og fremst ved at de mindre champagnehusene begynner å tenke nytt, inspirert av suksessen med «grower’s champagne». J. Vignier er en av dem som tar trenden enda et hakk videre.
Dagens rosa champagne varierer fra de letteste delikate stiler til mer rike og fyldige, med farger fra helt lys fersken til nærmest rødvinsdybde. Champagnen kan fremstå som frisk og fruktig for nåkonsum, for middels lang lagring eller være langtidsmodnede
Aspargesen er en av vårens aller beste delikatesser. Dessverre er sesongen kort, men med disse to oppskriftene får du mest ut av denne delikate råvaren.
På grunn av stengte restauranter er en større del av den årlige allokasjonen av sterkt etterspurte Ganevat-flasker, nå tilgjengelig på polet. Og kvaliteten er sublim. Men du må være rask på labben fredag kl 8.
I dag får du en forsmak på sommeren med denne herlige og sesongriktige retten hentet fra en av Londons mest sjarmerende restauranter - som du også får nyte i en liten videosnutt.
Blant Barolos toppcruer er Bricco Boschis og Rocche dell’Annunziata kanskje de minst hypete, og det henger nok sammen med at den ene er et monopol og den andre har mange eiere og enda flere pseudonymer som bidrar til forvirring.
Envinate består av fire energiske spanske vinmakere som lager vin fra (foreløpig) tre områder hvor de mener det fortsatt er et stort uutnyttet potensial. De opererer helt uavhengig av de spanske vinlovene, men med dyp respekt for terroiret og tradisjonell
At Norge er blitt et stort marked for Envinates Tenerife-vin, skyldes neppe «grankafarerne». Når det er sagt, så byr vinene på fantastisk valuta for pengene og et lagringspotensial som du kan være med å teste ut.
Svært få ting er så deilig enkelt som helgrillet fisk. Kjøper du ferdigrenset fisk, blir det lettere å både tilberede og servere. Ikke fått ut grillen ennå? Denne herlige oppskriften kan også stekes i ovn.
Mens interessen de siste årene har vendt seg mot stadig høyere og kjøligere områder i Mendozas vestlige ytterkant, skjer det fortsatt nyutvikling i den historiske delen av området, med både nye og virkelig gamle druesorter.
Mens det har vært en høyst nødvendig debatt om alt sauekjøttet som destrueres, er det lett å glemme en annen ressurs som ikke får den oppmerksomheten den fortjener, nemlig geitekjøttet. Det har Torstein Kollevåg og Eivind Kandal på Sølvane Gard klart å gj
Det er ikke bare høyden over havet som skiller Uco fra Mendoza Primera Zona. Også aktivitetsnivået, og aller mest alt som er knyttet til det som finnes under jordskorpen. Som i sin tur gir muligheter til å vise særlig malbecs svært gode egenskaper til å t
Når vi snakker om dagens situasjon for Uruguays viner, er det ord som spennende, dynamisk, banebrytende og med stort potensial som brukes. Å se på vinlandet Uruguay i dag er som å se det med øynene til en nyfødt: alt er fascinerende og oppmerksomhetsvekke