Hovedområdet for blanc de blancs-champagne har alltid vært Côte des Blancs, men det skapes i økende grad spennende chardonnaydominerte champagner i andre deler av Champagne-regionen.
Bordeauxregionen opplever en krise som aldri før i historien. Men det er ikke bare dårlige nyheter siden det tvinger fram et fokus på en vinstil som skal drikkes, mer enn å spekuleres i.
Jula er full av øyeblikk, og disse øyeblikkene er fulle av mat og hygge. Denne kombinasjonen bidrar til høy hyggefaktor for alle involverte. Til og med de mest hardbarka vinnerdene blir myke av brachetto d`Acqui og rømmegrøt.
Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.
Vi er midt i dypeste høsten, og sesongen for lette, friske øl er utvilsomt forbi. Nå begynner tiden for de mørkere, mer maltrike typene, og en stor fordel med dette er at det nettopp er disse ølene som er de mest matvennlige.
Utvalget av vin i verdens toppsjikt er rett og slett fantastisk. Har du romslige budsjetter og er klar ved tastaturene onsdag 3. november kl 8, kan du sikre deg noen av disse godbitene.
Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.
Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen