For å møte champagnehusenes markedsføringsbudsjetter, samler mindre produsenter i Champagne seg i grupperinger. Til felles har de imidlertid mer enn behovet for å vise muskler. Særlig vektlegges terroir, økologi og at «small is beautiful».
Disse nydelige dumplingsene sammen med pinot noir fra California kunne kanskje hatt en forsonende effekt i den pågående handelskrigen. Slik kan du gjøre ditt bidrag.
Kina har et av verdens eldste og mest varierte kjøkken, noe som kan by på utfordringer når man skal velge passende øl. Her finner du fasiten til en av Sichuanregionens klassiske gatematretter.
En middag på Masque i Mumbai er en god demonstrasjon Indias store kulinariske mangfold. Kjøkkensjefen Prateek Sadhu mener byen blir den neste hotte gastronomiske destinasjonen. Med en topplassering i Worlds50Best India er de på god vei.
Mikael Svensson, mannen bak stjernerestauranten Kontrast, viste pandemien fingeren og har satset stort siden 2020. Men det har ikke vært uten våkenetter.
Takk og lov for take away. Denne hybriden mellom restaurant og hjemme. Det beste fra to verdener slått sammen i en Foodora-ordre. Og take away-luksusen er sushi, i form av assorterte biter.
Den er årgangen til tross, svært så balansert hva alkohol angår og har en fortryllende mineralkarakter og ikke minst lagringspotensial. Men den kommer ikke alene.