Retten kan fint lages i en gryte på ovn eller gassbluss - du finner framgangsmåten for det også, men har du en steikeovn, passer den seg mer eller mindre selv. Saftig kylling, god olivenolje og friske urter må imidlertid til for et vellykket resultat.
Dagens rett
Så smaksrik kylling kan du lage på selv det enkleste hyttekjøkken
Rotgrønnsakene gir mye sødme til denne kyllingretten som balanseres av sitron og hvitvin. Urtene bringer inn enda et element som ber om en saftig vin med god sødme og bløte tanniner.
23 Mars 2024 - 00:00
Ovnsstekt kylling på rotgrønnsaker med oliven og urter
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøttene og kålroten og skjær i ½ cm tykke skiver/terninger.
- Legg dem i en ildfast form som er smurt med olivenolje. Drypp olje samt litt salt og pepper over.
- Del kyllingen først i to på langs. Deretter deles den på tvers og til slutt deles bryst- og lårdelene i to. Hvis du bruker små kyllinger, holder det å dele dem i fire.
- Brun kyllingbitene i olje i en stekepanne. Dryss litt salt og pepper over.
- Først legges lårdelene oppå grønnsakene. Sett formen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
- I mellomtiden lager du sausen ved å ha alle ingrediensene i en blender/food processor. Kjør til fin konsistens.
- Ta formen ut av ovnen og snu lårbitene. Fordel så bryststykkene over grønnsakene.
- Steik videre i 20 minutter.
- Ta formen ut nok en gang og hell sausen jevnt utover.
- Sett tilbake i ovnen og steik videre i ca 10 minutter.
- Server med blandet salat og kokt ris.
- Fremgangsmåte for hytter uten steikeovn:
- Varm olje i en stor gryte. Steik først kyllingbitene nesten ferdig i flere runder. Hold dem varme i en annen gryte el.l med lokk.
- Steik deretter grønnsakene noen minutter på hver side i den sammen oljen i flere runder.
- Legg dem så i bunnen av gryta, kyllingen fordeles på toppen. Dryss over salt og pepper.
- Hell over lii vann og sett platen eller blusset på middels varme.
- La stå og trekke i 30 minutter under lokk. Hell så sausen over og la stå uten lokk i 10 minutter til eller til kyllingen virker gjennomstekt (det er den når klar kjøttsaft kommer ut av kjøttet når du stikker i det med en knivspiss eller gaffel).
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå