Det er helg og vi tenker ikke kalorier. Derfor smører vi inn kyllingen med mascarpone som er fet så det holder, men som sørger for et ekstra saftig kjøtt. Tilbehøret er også ekstra godt.
Dagens rett
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Slik har du ikke smakt helstekt kylling før
Denne søndagen lager vi en middag som hele familien vil digge. Her er oppskrift på helstekt kylling.
Redaksjonen
01 August 2020 - 01:00
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fremgangsmåte
- Tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper.
- Fyll kyllingen med halvparten av sitronbåtene og løken. Legg også gjerne med noen kvister friske urter.
- Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper.
- Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel mascarponen jevnt under skinnet med fingrene.
- Varm ovnen til 220 grader og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.
- Sett kyllingen tilbake i ovnen og stek den videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).
- Poteter og jordskokker:
- Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene.
- Del poteter og jordskokker i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del sitronen i skiver og grovhakk hvitløken.
- Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje og salt og pepper godt i en bolle, og fordel så poteter og jordskokker rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.
- Ta kyllingen ut av formen og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen.
- Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli gylne.
- Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede grønnsaker og en appelsin- og rødløksalat ved siden av.
Mascarpone kan du lage selv og så kan du bruke osten i veldig mye godt
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 849.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Smørdampete vårgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Skyll grønnsakene og skjær dem i passe store biter.
- Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret.
- Damp grønnsakene knapt møre
- Krydre med salt og pepper og server.
Drikke som passer til denne oppskriften
Appelsin-, rødbete- og rødløksalat
Fremgangsmåte
- Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver.
- Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå