- Skrell gulrøttene og kålroten og skjær i ½ cm tykke skiver/terninger.
- Legg dem i en ildfast form som er smurt med olivenolje. Drypp olje samt litt salt og pepper over.
- Del kyllingen først i to på langs. Deretter deles den på tvers og til slutt deles bryst- og lårdelene i to. Hvis du bruker små kyllinger, holder det å dele dem i fire.
- Brun kyllingbitene i olje i en stekepanne. Dryss litt salt og pepper over.
- Først legges lårdelene oppå grønnsakene. Sett formen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
- I mellomtiden lager du sausen ved å ha alle ingrediensene i en blender/food processor. Kjør til fin konsistens.
- Ta formen ut av ovnen og snu lårbitene. Fordel så bryststykkene over grønnsakene.
- Steik videre i 20 minutter.
- Ta formen ut nok en gang og hell sausen jevnt utover.
- Sett tilbake i ovnen og steik videre i ca 10 minutter.
- Server med blandet salat og kokt ris.
- Fremgangsmåte for hytter uten steikeovn:
- Varm olje i en stor gryte. Steik først kyllingbitene nesten ferdig i flere runder. Hold dem varme i en annen gryte el.l med lokk.
- Steik deretter grønnsakene noen minutter på hver side i den sammen oljen i flere runder.
- Legg dem så i bunnen av gryta, kyllingen fordeles på toppen. Dryss over salt og pepper.
- Hell over lii vann og sett platen eller blusset på middels varme.
- La stå og trekke i 30 minutter under lokk. Hell så sausen over og la stå uten lokk i 10 minutter til eller til kyllingen virker gjennomstekt (det er den når klar kjøttsaft kommer ut av kjøttet når du stikker i det med en knivspiss eller gaffel).