Pollo al chilindrón stammer fra Nord-Spania, noen kilder mener Aragon, andre den baskiske delen. Uansett er retten veldig gammel - blant de eldste. Navnet stammer fra et kortspill kalt "chilindrón", der vinneren skulle bestemme hvem av middagsgjestene ved bordet som betalte for maten. Med så rimelige råvarer som her, er kanskje ikke det et tema, men morsomt likevel.
Dagens rett
Denne nordspanske kyllinggryta kan bli din nye favoritt
Pollo al chilindrón er så saftig og fyldig som du bare kan ønske at en kyllinggryte skal være.
Aase E. Jacobsen
19 Januar 2024 - 00:00
Pollo al Chilindron - kylling med paprika og serrano-skinke
Fremgangsmåte
- Brun kyllingbitene på alle sider i halvparten av olivenoljen i en stekepanne. Smak til med salt og pepper og legg på et fat, hold varmt.
- Ha resten av olivenoljen i panne og stek løken myk, tilsett hvitløk og paprika. Stek videre under omrøring I 10 minutter.
- Tilsett tomatene, serranoskinkei strimler, laurbærblad og paprikapulveret.
- Tilsett kyllingen, rør godt og ha i vinen samt litt vann, og kok opp.
- La småkoke i 20 minutter, før du avslutter i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter.
- Sjekk at kyllingen er gjennomstekt inn til beinet.
Flere deilige kyllinggryter du kan prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå