Selv om pizzaens hjemland er Italia, finner man en rekke lokale varianter over hele verden, men en av de mest kjente er flammenkeuchen, eller tarte flambée fra Alsace.
Tradisjonelt er den toppet med løk og bacon, men den kan varieres i det uendelige, akkurat som pizza.
Annerledespizza med spekeskinke og kremost
Fremgangsmåte
Rull/legg pizzadeigen på et stekebrett med bakepapir. Ha på topper av kremost utover pizzadeigen.
Skrell og skjær rødløk i skiver. Fordel det på bunnen. Strø over jarlsbergost.
Legg på skiver av spekeskinke. Stekes på 225 grader i 15 minutter.
Variasjonene er mange i pizzaverdenen. Her har vi droppet tomatsausen til fordel for kremost.
Gode pizzaoppskrifter finner du her
Tips: En versjon av denne pizzaen bare med løvtynn bunn toppet med crème fraîche, ost, løk og bacon, er vanlig å finne i Alsace under navnet flammenküche.
Bruk aller helst en pizzadeig du lager selv, eller så kan du også finne ferdige pizzabunner i butikken.
Hjemmelaget pizza er best - se de gode tipsene her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
Hjemmelaget Pizzadeig
Fremgangsmåte
- Denne oppskriften gir 4 store pizzaer. De du ikke bruker kan du fryse.
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
- Elt deigen godt sammen til den blir smidig og glatt (ca 15 minutter for hånd).
- Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse.
- Ta av gode emner (litt store boller) og trill runde på et melet bord.
- Kjevle deigen veldig tynt, gjerne ikke mer enn et par millileter tykk, og ha over på en bakeplate på et bakepapir.
- Topp med hjemmelaget tomatsaus og den topping du selv ønsker og stek på maks temperatur med over- og undervarme i 8 - 10 minutter.
Se gode forslag til pizzatoppinger her
Her finner du over 300 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus