Da Sebastian Zutant, eier og sommelier på The Red Hen, fant ut at mange vinprodusenter heller bort det tanninholdige bunnfallet etter gjæringen, fikk han en ide, i følge wownews.se.
Øl med vinsmak
Han overtalte to vinproduserende venner i Virginia til å gi fra seg disse drueskallrestene og tok samtidig kontakt med sin ølbryggende venn Jeff Hancock på småskalabryggeriet DC Brau.
Tanken var å blande øl og drueskall og dermed la de siste gi smak til ølet.
På DC Brau blandes nå en porter ale med smak sjokolade med rester av «bordeauxdruer».
- Det gir virkelig en distinkt smak av både øl og vin, smaken er rustikk av plommer og tørkete tranebær, sier Sebastian Zutant.
Øl som smaker pinot noir
DC Brau er ikke det eneste bryggeriet som jobber med «crossover-øl». Dogfish Head Craft Brewey lager eksempelvis en øl med druemost og andre bryggerier prøver seg med lagring i brukte rødvinsfat. Den sveitsiske ønologen Jérôme Rebetez lager øl etter vinprinsipper. Blant annet smaker BFM Abbaye de Saint Bon-Chien (7711)som en pinot noir.