Når kjøttet får godgjøre seg over lang tid som i denne oksegryten, blir kjøttet så mørt at det nesten faller fra hverandre.
Se flere velsmakende gryteretter her
Det er forresten ikke bare konsistensen som endrer seg med lang koketid, smakene setter seg på en helt annen måte når de får lov å utvikle seg sammen under lokk over tid.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bestill dagens rett som e-post
Oksekasserolle med øl
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet opp i litt store terninger, ca. 4x4 cm. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet til det har fått en fin brunfarge.
- Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres dette til grønnsakene har fått en lys gyllen farge.
- Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og tørket steinsopp. Legg på lokk og la det hele trekke i 1-1½ time, til kjøttet er blitt mørt.
- Tilsett sjampinjong, og la det koke videre i 20-30 minutter.
- Bland maisenna i vann. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Rett før servering drysses hakket persille over.
Server med kokte poteter, eller en god smakfull potetmos slik Hellstrøm vil ha den .
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG