Matkurs og vinkurs

Vinsmaking

Nysgjerrig på toppviner fra Chile? Nå har du sjansen til å smake 10 nøye utvalgte viner!
Foto: (Istock - Igor Alecsander)

Nysgjerrig på toppviner fra Chile? Nå har du sjansen til å smake 10 nøye utvalgte viner!

Med 10 viner i glasset og selveste Jane Nisbet Huseby som leder smakingen, blir dette en kveld full av oppdagelser både for vinkjennere og nybegynnere!
03 September 2024 - 10:33

Velkommen til en spennende vinsmaking med fokus på vinlandet Chile, ledet av den kunnskapsrike og engasjerende Jane Nisbet Huseby. Jane er daglig leder og eier av Oslo Wine School, og hennes lidenskap for vin er smittende. Etter et lengre opphold i Chile har hun en dyp forståelse for landets unike viner, dedikerte produsenter og mangfoldige vinområder. Som uoffisiell ambassadør for chilenske viner formidler hun sin entusiasme med glede til alle hun møter.

Med en imponerende faglig bakgrunn, inkludert et WSET Diploma in Wines & Spirits og status som Master of Wine-student, er Jane på vei mot en av vinverdenens mest høytstående tittel. Hun er også en sertifisert WSET Wine Educator, noe som gjør henne til en ideell guide gjennom Chiles fascinerende vinlandskap.

Jane er den ideell guiden for denne kvelden! Foto: Tanja de Maesschalk for Oslo Wine School.

Fra den tørre Atacama-ørkenen i nord til de kjøligere, regnfulle områdene i sør, byr Chile på en rekke berømte vinregioner som Maipo Valley, Casablanca Valley og Colchagua Valley. Andesfjellene i øst og Stillehavet i vest gir naturlig beskyttelse og bidrar til optimale vekstforhold.

Chile utmerker seg med både røde og hvite viner, særlig kjent for druer som Cabernet Sauvignon, Carmenére, Pinot Noir og Chardonnay. Landets viner kjennetegnes av sin fruktige, elegante og smakfulle karakter.

Vi ser frem til en uforglemmelig kveld, der vi får muligheten til å utforske et variert utvalg fra noen av de mest anerkjente chilenske importørene i bransjen. Gjennom kvelden vil vi smake viner fra Concha y Toro, Symposium Wines, Vinetum, Einar A. Engelstad AS og Stenberg & Blom sin portefølje. Disse importørene bringer med seg et spennende mangfold av viner og gir oss et dypere innblikk i hva Chile har å tilby.

Ta med deg fjerne og nære og utforsk dette fascinerende vinlandet sammen med Jane Nisbet Huseby. Meld deg på i dag.

Chile.png [43.51 KB]
Endringer kan forekomme

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her