Nyhetene på polet mars 2010 - Annet brennevin og likør

Redaksjonen
05 Mars 2010 - 14:56

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Annet brennevin og likør

(84p)
Soerlie V.S.
Soerlie Cognac
Frankrike - Cognac
15676 VSD - kr 329,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vinetum
Farge og duft: Gyllenbrun. Dempet duft med noe fatsødme, bløtt fruktpreg.
Smak: Mykt anslag, noe krydder, god fedme og varme, mangler litt friskhet, noe sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: I drinker med syrlige ingredienser.
Vurdering: En ren og behagelig, men litt vel myk VS. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min 5 års fatlagring
Bestill her:

+ (78p)
Gibson's London Dry Gin
Gibson
Storbritannia
15680 Vectura - kr 369,90 (100cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Løiten Brænderi
Farge og duft: Klar. Søtlig duft med sitrus og litt emment einerbærpreg, noe bittertoner.
Smak: Bløtt anslag, veldig bittert einerbærpreg, tørker en del utover, mangler fruktighet. (UÅ)
Bruksområde: Drinker med en del sødme.
Vurdering: En litt uelegant gin. (UÅ)
Laget av: Nøytral kornsprit, einerbær, diverse krydder/urte/smaksuttrekk
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (83p)
Radeberger Bitter
Radeberger Destillation & Liqueurfabrik
Tyskland
15673 Vectura - kr 270,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Bevco
Farge og duft: Varm brun. Spesiell urteduft, noe bitterpreg, også noe sødme.
Smak: Kaffeaktig anslag, en del bitterhet, hostesaftaktig med en del bitre toner utover, "Underberg"-aktig finish. (UÅ)
Bruksområde: I skiløypa.
Vurdering: En god bitter som flere vil like på grunn av sødmen. Kunne hatt litt mer fruktighet. (UÅ)
Laget av: Sprit, urter, rotfrukter, krydder, sukker
Alkoholinnhold: 35,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (87p)
Molinari Sambuca Extra
Molinari Italia
Italia
15682 Cuveco - kr 229,00 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Klar. Intenst lakrispreg.
Smak: En del sødme i anslaget, varm og krydret lakrispreg, en del bitterlakris mot slutten, sitter godt med fyldig lakrissmak. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, med kaffebønner.
Vurdering: En veldig ren og god sambuca. (UÅ)
Laget av: Sprit, anis, urter
Alkoholinnhold: 38,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (73p)
Wild Africa Cream
Wild Cape Liqueurs
Sør-Afrika
42663 Vectura - kr 199,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Arcus
Farge og duft: Lys brun. Kvalmende duft, sur melk og karamell.
Smak: Mye fedme i anslaget, søt og bløt, mangler helt alkoholfølelsen, strukturløs. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En lite vellykket kremlikør. (UÅ)
Laget av: Nøytral sprit, frisk fløte, karamell, vann, farge
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her