- Forvarm ovnen til 200°C med varmluft.
Del auberginene i to langs langsiden, og skjær et dypt rutemønster i hver av halvdelene. - Bland olivenoljen og harissapaste sammen i en liten bolle. Børst blandingen over auberginene, og bak dem i ovnen til de er gyllene, myke og saftige, ca 40 minutter.
- Mens auberginen er i ovnen, finhakk hvitløksfeddene, og bruk siden av kniven til å smøre de utover fjøla slik at det blir en paste.
- Varm 2 spiseskjeer olivenolje i en liten stekepanne, tilsett hvitløk, og stek på lav varme til hvitløken er veldig aromatisk, men ikke har fått noe farge, ca 7-8 minutter.
- Mens hvitløken steker, bland sammen sitronsaft, 3 ss olivenolje, spisskummen og allehånde.
- Ha dressingen over i pannen sammen med hvitløken til den er varm ca 2 minutter.
- Ha de ferdigkoke linsene i en bolle, og hell den varme dressingen over.
- Pill bladene av stilkene fra koriander- og dillbuntene. Strø over linsesalaten.
- Server sammen med den bakte auberginen med en god spiseskje tyrkisk yogurt.
Her finner du flere gode oppskrifter med aubergine
Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut