Seilende på bølgen av popularitet, hopper det to hårete bakerne Dave Myers og Simon King, på motorsyklene sine for å finne det aller beste - fra gourmetbrødbakere, paibakere og dem som skaper utsmykningene til bryllupskaker, til vanlige folk som er opptatt av de uendelig mange variantene av bakervarer som finnes.
- Dette er vår første serie hvor vi utforsker Storbritannia, inspirert av suksessen vi opplevde med vinterspesialen vår. Men, i stedet for tusenmil-turen på motorsyklene våre, som vi vanligvis legger ut på, har vi gjort denne turen til en fri og "lovløs" reise gjennom et omfattende emne, hvor vi aldri mister av syne vår kjærlighet til maten, landskapet, og mest av alt folket, forteller Dave.
- Se for deg Hairy Bikers nedstøvet av mel, og du har hendene dine i deigblandingen; The Hairy Bakers, legger Si til.
I første episode som sendes onsdag 9. juni, er det britenes "afternoon tea" som er tema. Når det gjelder ettermiddagste, er det ingenting britene liker bedre enn en søt godbit ved siden av. Så, på vei til berømte Henley Royal Regatta, fyller Hairy Bikers-gutta kurvene med kaker og søtsaker som de samler inn på veien.
Hvorfor er britene så glade i søtsaker? I sin søken etter å finne svaret, stopper gutta på et flott hotell for å studere historien og konvensjonene rundt te. For første gang blir de tvunget til å ta på seg dress. De lager "Bakewell Tart" i Bakewellpudding-butikken, før de reiser tilbake i tid på et par uvurderlige Brough Superior-sykler, av den modellen som Lawrence of Arabia møtte sin skjebne på.
Les mer om britenes telidenskap
På den historiske herregården Chatsworth House, baker gutta scones med havre, lønnesirup, valnøtter og kjernemelk. På jakt etter hint og tips om hvordan man lager den perfekte Victoria sandwichen, besøker de Women's Institute og lager sin egen versjon - men vil det tilfredsstille dommernes kriterier?
Til slutt, med kurvene fulle av godbiter, kommer gutta til Henley og lager seige, elegante kjeks med sure kirsebær, hasselnøtter, mandler og sjokoladebiter. De serverer ettermiddagste til roerne fra Tees Roing Club, før de selv finner veien til vannet i all sin prakt.