- Rykende fersk fra den aktuelle tv-serien "The Hairy Bakers" som sendes på BBC Lifestyle, får du her oppskriften på Dave Myers og Simon King sine grove lønnesirupscones, med valnøtter og kjernemelk.
- Bland sammen melet, havregrynet, det sammalte melet og sukkeret. Tilsett bakepulver og salt. Kna inn smøret i biter til deigen blir "klumpete". Vend inn valnøttene.
- Bland kjernemelken med lønnesirupen. Rør blandingen inn i de tørre varene til den setter seg til en deig.
- Ha litt mel på arbeidsbenken og klem ut deigen til den er ca 3 cm tykk. Del deigen i passende sconesbiter med en deigkutter, eller pepperkakeform.
- Sett sconesene på et smurt stekebrett. Stek dem i en varm ovn på 200 grader, i ca 10 minutter.
- Disse scones blir høye og luftige og smaker fantastisk med dryppende smør og lemon curd (sitronkrem) mens de fortsatt er varme.
Tips: Selvhevende mel er ikke vanlig i Norge, men du lager det lett ved å tilsette 3 ts bakepulver og en god klype salt til 300 g hvetemel.
Siden kjernemelk (biprodukt av smørkjerning) ikke er et kommersielt produkt i Norge, kan du bruke skummet kulturmelk for å oppnå samme syrlighet.
Overrask med spennende rundstykker
Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig