1. Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur.
2. Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir, og skjær den i serveringsstykker.
3. Finhakk hvitløk og timian.
4. Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, 3-4 minutter. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen.
5. Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg. Dryss litt pepper over skreien.
Pastasalat
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Finhakk rødløk og persille.
- Bland den ferdigkokte pastaen med rødløk, persille, erter og olivenolje.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Parmesansaus
Kok inn matfløte og melk til det tykner. Rør inn revet parmesan og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Krutonger
Skjær skorpen av brødet. Riv brødet i små biter, og stek dem sprø i en stekepanne med smør og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Server skreien med pastasalat og parmesansaus, og topp med sprø krutonger. Tips: Krutongene kan også stekes i stekeovnen på 150 °C i 15 minutter.
Se våre andre oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev