Dagens rett

Skrei med pastasalat og parmesansaus

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning

Og det trives den usedvanlig godt med.
Aase E. Jacobsen
23 April 2021 - 23:05

Om du ikke vil ha pasta i salaten, gjør som jeg og bruk kokt bygg, det gir enda mer tyggemotstand. Og siden friske erter er vanskelig å få tak i, er de fryste helt supre å bruke. 

Se våre andre oppskrifter med skrei

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skrei med pastasalat og parmesansaus

Skrei med pastasalat og parmesansaus

Fremgangsmåte

1. Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 

2. Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir, og skjær den i serveringsstykker.

3. Finhakk hvitløk og timian.

4. Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, 3-4 minutter. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen.

5. Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg. Dryss litt pepper over skreien.

Pastasalat

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk rødløk og persille.
  3. Bland den ferdigkokte pastaen med rødløk, persille, erter og olivenolje.
  4. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Parmesansaus
Kok inn matfløte og melk til det tykner. Rør inn revet parmesan og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Krutonger
Skjær skorpen av brødet. Riv brødet i små biter, og stek dem sprø i en stekepanne med smør og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Server skreien med pastasalat og parmesansaus, og topp med sprø krutonger. Tips: Krutongene kan også stekes i stekeovnen på 150 °C i 15 minutter.

Se våre andre oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her