Ukens drink
Slik lager du klassikeren Moscow Mule

Slik lager du klassikeren Moscow Mule

Moscow Mule er den historiske drinken som var med på å kickstarte cocktail-kulturen i Amerika på 50-tallet. Den er fortsatt mange bartenderes favoritt.
30 August 2024 - 11:00

En ekte Moscow Mule lages med ginger ale og Smirnoff vodka. Den klassiske amerikanske ginger ale er bitrere og mer krydret enn norsk ingefærøl, og bedre egnet i drinker. Det finnes et utvalg ingefærøl beregnet på drinkmiksing, som Fever Tre, Fentimans og Thomas Henry, for å nevne noen, og alle bartendere har sin favoritt. Noen liker den søtere og andre syrligere og mer krydret.

Du kan ikke annet enn å prøve deg fram - eller hva med å lage ingefærølet selv?

Slik lager du ingefærølet selv

Ingefær er gjennom 5000 år blitt brukt i ulike drikker for å stimulere sansene, og er lenge blitt ansett som en afrodisiak. Klassifiseringen som en naturlig afrodisiak kommer av ingefærrotens evne til å øke blodsirkulasjonen. Syltet, kandisert eller rå - ingefær sies å øke følsomheten i kroppens erogene soner.

Kanskje derfor nordmenn elsker sushi og dens faste følge - og denne drinken?

Moscow Mule drinkoppskrift

Moscow Mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et longdrinkglass helt opp med is. Hell vodkaen i glasset, og topp opp med Ginger Ale.
  2. Kryst de to limebåtene over drinken og ha de oppi, ha i sugerør og rør rundt.
  3. Ønsker du en enda sterkere limesmak, kan du smøre inn kanten av glasset med lime også.

Tips: Hvis du vil øke ingefærintensiteten, kan du mose noen tynne skiver ingefær og ha i drinken også.

Her finner veldig mange drinker med vodka

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Dagens rett

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning

Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Ukens kake
Ostekake med bunn av kakerester

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten

Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka
+

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka

Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Dagens rett

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning

Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Ukens kake
Ostekake med bunn av kakerester

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten

Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her