Ukens drink

Christmas Mule drinkoppskrift

Denne drinken er kald, men både ser varm ut og varmer godt
Foto: (På kokepunktet)

Denne drinken er kald, men både ser varm ut og varmer godt

Juleversjonen av Moscow Mule er så julete den kan bli.
23 Desember 2021 - 11:11

En Moscow Mule har vodka og ingefærøl som hovedingredienser. For å få til det julete preget har bartenderne Chris Grøtvedt og Barney Blichfeldt som står bak cocktailbloggen På kokepunktet, lagt til en smak av gløgg. Og for at opplevelsen skal bli ekstra luksuriøs har de brukt en såkalt super premium vodka, Absolut Elyx. 

Det som skiller den fra andre vodkaer er måten den er laget på, av vinterhvete fra en enkelt gård og gjennom håndverkspreget kopperdestillasjon, som vanligvis ikke brukes for vodka.

Det er heller ikke vanlig at råspriten destilleres på stedet. De fleste vodkaprodusenter rektifiserer industrielt framstilt nøytral sprit. For Elyx brukes kopper til rektifiseringen og ikke minst en vintage kopperkolonne fra 1921. Den har dessuten gitt inspirasjon til koppen drinken serveres i. Og det at en mule-drink serveres i en kopper-kopp, stammer fra baren Cock’n Bull i Hollywood. Dette var stjernenes favorittbar etter den andre verdenskrig og mange hadde fått navnet sitt inngravert på krusene som hang til pynt over bardisken. Den gang var det Smirnoff som var det hotteste innen vodka.

I tiårene etter har mye skjedd på vodkafronten. Deriblant super premium-utgaver som Absolut Elyx. Den er en vodka med ekstra munnfølelse og mykhet, men den er ikke så lett å få tak i når rett før jul (bare på noen få pol), om du ikke har en flaske i barskapet. Men du kan selvsagt erstatte den med en annen vodka.

Christmas Mule drinkoppskrift

Christmas Mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Drinken bygges i en kopper-kopp eller en annen dekorativ kopp. Fyll opp med isbiter, hell over ingrediensene og rør om. Pynt med limeskall eller en limebåt.

Drinken blir ekstra god med en luksusvodka - eller super premium vodka - som Absolut Elyx, men også andre kan fungere.

Se utvalget av vodka på polet her

Det samme gjelder valg av ingefærøl eller ginger beer. Her er Thomas Henry i særklasse. 

Se utvalget av ingefærøl på polet

Gløggsirup får du ved å koke inn Tomtegløgg til sirupkonsistens.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av På kokepunktet

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her